NIŠTA NIJE SLUTILO NA TRAGEDIJU

Užas na ekskurziji u Pragu: Učenik iz Sarajeva pao kroz prozor hotela i poginuo! Sumnja se na samoubistvo...

Hronika11.06.19, 14:13h

Užas na ekskurziji u Pragu: Učenik iz Sarajeva pao kroz prozor hotela i poginuo! Sumnja se na samoubistvo...
Na putovanju u Austriji i Češkoj bio je raspoložen. Uostalom, kao i svi učenici

 

 

 

Sedamnaestogodišnji učenik Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža poginuo je danas nakon pada sa prozora hotela u Pragu, gdje učenici ove škole borave na ekskurziji.


Ovo je za Srpskainfo potvrdio direktor škole Fuad Durgut.


– U toku je uviđaj koji obavlja policija u Pragu nakon čega ćemo imati više informacija – dodao je Durgut.


Durgut je potvrdio da su o tragediji obaviješteni i službenici Ambasade BiH u Pragu.

 

No, prema informaciji koju je objavio portal Radiosarajevo, mladić inicijala A. M., sam je skočio s prozora hotela u kojem su bili smješteni učenici, što ukazuje da je riječ o samoubistvu.


Učenici ove škole krenuli su na ekskurziju u Beč, a u Austriju su stigli u subotu, dok su u nedjelju stigli u Češku, gdje se dogodila tragedija.


- Dječak je imao problema s depresijom, ali ništa nije naslučivalo da će se dogoditi tragedija. Na putovanju u Austriji i Češkoj bio je raspoložen. Uostalom, kao i svi učenici - kazao je izvor blizak rukovodstvu Srednje tehničke škole sa Ilidže za Radiosarajevo.ba.


Informaciju je potvrdio i direktor ove škole.


- Još nemamo zvaničnih informacija, istraga je u toku. Saučešće porodici i molim da se poštuje mir, kako porodice, tako i svih nas koji radimo. Posebno bih zamolio sve da dodatnih trauma poštedimo njegove roditelje - dodao je Durgut za ovaj portal.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!