Vlada FBiH dala saglasnost za javnu aukciju

Prodaje se devastirana zgrada Dom penzionera, ali i još tri nekretnine u Sarajevu: Donosimo početne cijene...

Biznis Klub10.06.19, 16:27h

Prodaje se devastirana zgrada Dom penzionera, ali i još tri nekretnine u Sarajevu: Donosimo početne cijene...
Prodaju ove četiri nekretnine će, na osnovu posebnog ugovora zaključenog sa Federalnim zavodom PIO, izvršiti Agencija za privatizaciju u FBiH

 

Vlada Federacije BiH je dala saglasnosti za prodaju, putem javne aukcije, četiri nekretnine u vlasništvu Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Tako će Dom penzionera Nedžarići, u Bulevaru Meše Selimovića u Sarajevu, biti ponuđen na prodaju po početnoj cijeni od 10.364.140 KM.

 

U Travniku će biti ponuđene dvije nekretnine u ulici Mehmed-paše Kukavice broj 24-26, površine 65 m 2 , po početnoj cijeni od 41.350 KM, te od 78 m 2 po 49.620 KM.


Na aukciji će se, po početnoj cijeni od 20.400 KM, naći i stambena jedinica od 53 m 2, koja se nalazi u ulici Dragana Kulidžana broj 2/I u Sarajevu.

 

Prodaju ove četiri nekretnine će, na osnovu posebnog ugovora zaključenog sa Federalnim zavodom PIO, izvršiti Agencija za privatizaciju u FBiH.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!