Slučaj koji je potresao BiH

Ko je bivši ministar osumnjičen za obljubu djevojčice: Magistrirao na temi o moralnom vaspitanju

Hronika06.06.19, 16:10h

Ko je bivši ministar osumnjičen za obljubu djevojčice: Magistrirao na temi o moralnom vaspitanju
Prema zvaničnim podacima, napisao je samostalno 17 naučnih radova, a koautor je u njih 7. Od ovih radova izdvajaju je “Kako motivisati učenike”, “Emocije i ciljevi učenika i studenata”, “Osobine nastavnika i odnos učenika prema nastavi”, “Emocije i ciljevi učenika i studenata” i druge

 

Bivši ministar prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske Nenad Suzić (69), osumnjičen za obljubu djevojčice od 11 godine, magistrirao je na temi o moralnom vaspitanju, napisao je i 17 naučnih radova, među kojima i one o emocijama učenika i studenata, a danas je redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Banjaluci. Ministar je bio u periodu od 1998. do 2001. godine.

 

Prema zvaničnim podacima, napisao je samostalno 17 naučnih radova, a koautor je u njih 7. Od ovih radova izdvajaju je “Kako motivisati učenike”, “Emocije i ciljevi učenika i studenata”, “Osobine nastavnika i odnos učenika prema nastavi”, “Emocije i ciljevi učenika i studenata” i druge.

 

Iz biografije Suzića navedeno je da je učiteljsku školu završio u Prijedoru 1969, a Filozofski fakultet u Zagrebu 1976, gdje je i magistrirao 1989.

 

Doktorirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1995. na temu “Osobine nastavnika i odnos učenika prema nastavi”. Od 1970. do 1986. je radio kao učitelj, nastavnik, pedagog i profesor sociologije i psihologije, 1996. postaje docent, 2000. vanredni profesor, a 2004. redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, na kojem radi i danas.

 

Ministar prosvjete Republike Srpske bio je od 18. januara 1998. do 12. januara 2001, piše Srpskainfo.

 

Član je savjeta časopisa Defendologija. Piše za Sociološki godišnjak Sociološkog društva Republike Srpske.

 

Član je Srpske akademije obrazovanja (SAO) i Ruske akademije socijalnih i pedagoških nauka.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još