VIDEO/ KO KOME PODMEĆE SMEĆE

Damir Nikšić: Načelnik Ajnadžić i njegova raja skovali su pakleni plan: Zašto je, ustvari, Hastanaha prljava?!

Front29.05.19, 22:08h

Damir Nikšić: Načelnik Ajnadžić i njegova raja skovali su pakleni plan: Zašto je, ustvari, Hastanaha prljava?!
U svom najnovijem video uratku Nikšić se pozabavio "bitkom za Hastahanu", prostorom na Marijin Dvoru oko kojeg se posljednjih sedmica vodi sve glasnija borba između građana i upravnih organa Općine Centar, a sve zbog regulacionog plana kojim se predviđa (drastična) izmjena ovog dijela grada

 

 


Nakon (prinudnog) odlaska iz SDP-a, bh. umjetnik Damir Nikšić nastavio je da se aktivno bavi komentarisanjem aktuelnih društvenih pitanja, i to prvenstveno onih koji se tiču Kantona Sarajevo. Radio je to i prije zvaničnog ulaska u politiku i na sebi svojstven način ukazivao na vruće probleme koji tište ovdašnje građane. 


Tako se u svom najnovijem video uratku Nikšić pozabavio "bitkom za Hastahanu", prostorom na Marijin Dvoru oko kojeg se posljednjih sedmica vodi sve glasnija borba između građana i upravnih organa Općine Centar, a sve zbog regulacionog plana kojim se predviđa (drastična) izmjena ovog dijela grada. 

 

I dok načelnik Nedžad Ajnadžić najavljuje da će "sadašnji mračni prostor oko parka Hastahana pretvoriti u zelenu oazu", pojedini građani i eko udruženja tvrde da je riječ o običnoj prevari i reklamnom triku, te da će u konačnici na ovom prostoru "biti više betona nego zelenila".    


Damir Nikšić je na svom Facebook profilu, uz video komentar, kratko poručio: 


- Dakle, u pravu su raja kada kažu da se Đeneralisimo služi doslovno "prljavim trikovima". Nakon što je izdao naređenje da se sve kante za smeće sklone iz parka i da se Hastahana sedmicama ne čisti, od opštinskog novca je producirao ovaj propagandni materijal. (Začudiće me ako ga raja iz Centra ne smijene naredne godine na opštinskim izborima.)


A zašto je Hastahana prljava? Damir Nikšić ovako odgovara...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 49

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još