Ministar na Twitteru i o 'ratnoj zastavi'

Mektić nakon protesta pred VSTV-om: Posebno sam zadovoljan što je na skupu bio i narod iz RS i Federacije...

Front29.05.19, 17:16h

Mektić nakon protesta pred VSTV-om: Posebno sam zadovoljan što je na skupu bio i narod iz RS i Federacije...
Mektić je odgovorio na kritike iz RS-a na to što se na protestima vijorila zastava Armije Republike Bosne i Hercegovine

 

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić oglasio se na svom Twitter računu nakon protesta pred sjedištem Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV BiH) u Sarajevu.

 

Mektić je najprije podijelio tekst sa portala RTRS-a, koji je objavljen pod naslovom 'Ratna zastava BiH na protestima ispred zgrade pravosudnih institucija! (FOTO/VIDEO)' uz komentar: 'Naravno da uvijek ima pojedinaca koji nastoje potkopati ovakve skupove, ali ipak zbog ovakvog izolovanog slučaja ne možete potcijeniti dostojanstvo ovog skupa'.

 

U tekstu objavljenom na RTRS-u piše, između ostalog, da su okupljeni "nosili transparente, među kojima je i istaknuta ratna zastava BiH", a sve je popraćeno fotografijom s protesta.

 

protest-vstv-zastava-rbihFoto: RTRS

 

Ministar Mektić se zatim oglasio novim tvitom:

 

- Posebno sam zadovoljan što je na ovom skupu bio narod i iz Republike Srpske i Federacije BiH, tako da mu se ne može dati bilo kakav nacionalistički karakter.

 

dragan-mektic-protesti-vstv

 

 

dragan-mektic-srdjan-puhalo-zastava

 


Podsjećamo, ispred zgrade pravosudnih institucija BiH, koju dijele Visoki sudski i tužilački savjet, Sud BiH i Tužilaštvo BiH, danas u podne su se okupili građani, nezadovoljni katastrofalnom situacijom u bh. pravosuđu, a na proteste ispred VSTV-a građane je pozvao ministar Dragan Mektić.

 

(DFEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još