Završeno zasjedanje

Zaključci vanredne sjednice VSTV-a BiH

Hronika23.05.19, 13:49h

Zaključci vanredne sjednice VSTV-a BiH
Zaključeno je i da će Služba za informisanje ubuduće snimati sve pres-konferencije i izjave članova VSTV-a odgovarajućom opremom

 

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTVBiH) danas je na vanrednoj sjednici, između ostalog, razmatralo stanje u pravosuđu, te u vezi s tim usvojilo zaključak kojim se traži od svih tužilaštava u BiH da se predmeti u kojima su podnesene prijave protiv nosilaca pravosudnih funkcija i dalje moraju smatrati prioritetima. 

 

Istovremeno, VSTVBiH je zatražio od Ureda disciplinskog tužitelja (UDT) da prati poštivanje etičkog kodeksa u svim njegovim segmentima, uključujući i javne istupe nosilaca pravosudnih funkcija. 

 

Također, VSTV je donio zaključak kojim je utvrđeno da potpredsjednica Vijeća Ružica Jukić nikada nije na sjednici izjavila da su kolege - sudije Goran Nezirović i Branko Perić te tužilac Tomislav Ljubić 'trećerazredni službenici'. 

 

Zaključeno je i da će Služba za informisanje ubuduće snimati sve pres-konferencije i izjave članova VSTV-a odgovarajućom opremom.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!