na pomolu nova koruptivna afera

Tegeltija odgovara na optužbe: Nije ovo prvi put da mi stavljaju 'novac u ruke' i da me prozivaju...

Hronika22.05.19, 19:22h

Tegeltija odgovara na optužbe: Nije ovo prvi put da mi stavljaju 'novac u ruke' i da me prozivaju...
Nakon raznih optužbi kojih je meta, oglasio se i sam Tegeltija na svom Facebook profilu

 

Ovih dana bh. javnost potresa najnovija afera koja se tiče korupcije, a glavni akter iste, kako se navodi u pisanjima magazina Žurnal, navodno je predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija.

 

Nakon raznih optužbi kojih je meta, oglasio se i sam Tegeltija na svom Facebook profilu.

 

Njegov status prenosimo u cijelosti.

 

Radeći posao koji ja radim, a u sličnoj su poziciji i druge sudije i tužioci, moguce su situacije u kojima se različiti ljudi pozivajući se na mene ili na druge sudije i tužioce obavljaju razgovori u kojima se govori da ja ili druge sudije ili tužioci zahtjevamo nekakav novac, bez da ja ili druge sudije ili tužioci s tim imamo bilo kakve veze.

 

Ovo nije prva situacija gdje se ja prozivam da se na moje ime uzima nekakav novac, bez da ja s tim imam ikakve veze.

 

Kad god sam saznao za takve priče, o njima sam informisao istražne organe podnoseći prijavu.

 

Jedna od tih situacija desila se i 2016 godine. U prilogu u je Naredba o nesprovođenju istrage koju je donijelo Republičko tužilastvo RS 22.01. 2019. godine iz koje je vidljivo da mi se preko Facebooka obratila izvjesna osoba sa profila pod imenom Jelena Nikolić navodeći da je na račun moga imena od nje izvjesna osoba uzela 8000 eura, koja joj je rekla da je razgovarala sa mnom te da sam ja tražio taj novac da se “iza paravana” riješi njen problem. Čim sam dobio takvu poruku o istoj sam obavijestio MUP i Tužilaštvo, kako bi se isti navodi istražili. Tužilaštvo me je obavjestilo da se neće provesti istraga jer se u konkretnom slučaju nije utvrdilo postojanje krivičnog djela.

 

Ja ne znam kakvi su odnosi i kakva je bila komunikacija između inspektora SIPE Marka Pandže i gospodina Nermina Aleševića niti u to mogu da ulazim i bilo šta prejudiciram, želim samo da istaknem na istovjetan način kao i 2016. godine u primjeru koji ovdje navodim postupio i u slučaju da me bilo ko obavijestio da je od njega u moje ime bilo ko uzeo bilo kakav novac za bilo šta.

 

Ovo je jedan od primjera koji navodim u prilogu, koji ilustruje slučajeve koji se nažalost mogu desiti jer građani vjeruju u postojanje korupcije u pravosuđu a što vješti manipulatori mogu iskoristiti. Zbog toga pozivam sve građane kojima je u moje ime ili ime bilo kojeg sudije ili tužioca ikada uzet bilo kakav novac da takve slučajeve odmah prijave nadležnom tužilaštvu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još