USKORO NOVA DIREKTORICA TVSA

Kristina Ljevak za DEPO Portal: Da, vraćam se u Sivi dom, izgleda da mi je to sudbina... Spremna sam da puno toga mijenjam!

Mediji21.05.19, 14:51h

Kristina Ljevak za DEPO Portal: Da, vraćam se u Sivi dom, izgleda da mi je to sudbina... Spremna sam da puno toga mijenjam!
Kristina Ljevak potvrdila je za DEPO Portal da je spremna prihvatiti ponuđenu poziciju te da se nakon višegodišnjeg izbivanja sa televizije vraća u Sivi dom

 

 

Vlastimir Mijović, predsjednik Nadzornog odbora Televizije Kantona Sarajevo (TVSA), ovih dana potvrdio je za medije da bi, naredne sedmice, za vršioca dužnosti direktorice ove tv kuće trebala biti imenovana poznata bh. novinarka i nekadašnja urednica na Federalnoj televiziji, ali i bivša urednica kulture na DEPO Portalu, Kristina Ljevak.


Kako je kazao Mijović, u ponedjeljak će biti održana sjednica na kojoj će biti utvrđena odgovornost direktorice Edine Fazlagić za ranije propuste, prije svega zapošljavanje bez konkursa.


- Ići ćemo s prijedlogom za njenu smjenu. Ukoliko bude smijenjena, Kristina Ljevak bi bila postavljena za vršioca dužnosti direktora - pojasnio je Mijović.


Kristina Ljevak potvrdila je za DEPO Portal da je spremna prihvatiti ponuđenu poziciju te da se nakon višegodišnjeg izbivanja sa televizije vraća u Sivi dom.
   

- Nekim ljudima je Sivi dom izgleda sudbina (smijeh)... Prihvatiću imenovanje na poziciji v.d. direktorice Televizije Sarajevo, u nadi da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazano. Ponuda se poklopila sa vlastitom željom za povratak na televiziju jer mi je skoro petogodišnja pauza i rad na nekim divnim drugim poslovima izbistrio pogled te sam shvatila da mojim afinitetima i temperamentu taj format najviše leži - navodi Ljevak za DEPO Portal


Najavjuje i prve promjene u programu i načinu rada kantonalne televizije, u šta će nesebično uložiti svoje bogato televizijsko i medijsko iskustvo.   

 
- Svjesna sam izazova i odgovornosti, ali i spremna da se sa njima na najprofesionalniji način nosim, vjerujući da sa timom posvećenih profesionalaca mogu kreirati program kakav je nekada bio u toj kući i koji podrazumijeva gradsku televiziju kao servis na usluzi građanima i građankama Kantona Sarajevo, a ne bilo čijim ličnim ili političkim interesima. Vjerujem da se uz minimalna sredstva i puno volje mogu napraviti promjene, te računam na vlastiti socijalni kapital s kojim dolazim i na ljude koji će mi biti saveznici na tom putu. Ovo doživljavam i kao potvrdu da pažljivi profesionalni izbori ipak imaju smisla i da još uvijek postoje oni koji donose procjenu na nivou struke a ne podobnosti.

 

Prvi ispit profesionalnosti i stručnog rada bit će već na jesen, kada starta jesenja programska shema, o čemu Kristina Ljevak kaže:   


- Ako u tromjesečnom v.d. mandatu sa kolegama i kolegicama uspijem pripremiti potpuno izmijenjenu jesenju programski shemu, biću sretna.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook