PREDVIDIO DIOGAĐAJE U PARTIJI

Damir Nikšić nakon čistke u SDP-u: Da sam prihvatio ponudu da se vratim, danas bih imao veće ovlasti nego prije...

Front20.05.19, 12:47h

Damir Nikšić nakon čistke u SDP-u: Da sam prihvatio ponudu da se vratim, danas bih imao veće ovlasti nego prije...
Ostajemo jedni drugima da se organizujemo u istinsku opoziciju kleptokratama, profiterima, kriminalcima, feudalcima i da napravimo smjenu generacija i vrijednosti kako u politici, tako i u društvu

 

 

 

Damir Nikšić, nekadašnji član SDP-a BiH koji je u martu ove godine isključen iz članstva ove partije, zbog, kako se navodilo u obrazloženju, "vrijeđanja njenih pojedinih članova", u danima turbulentnih događaja ubutar bh. socijaldemokratije predviđao je da će se raskol nastaviti i dalje, mada ne i šta će se tačno dešavati.


A nakon subotnje sjednice Glavnog odbora SDP-a i isključenja sedam istaknutih članova (Ivo Komšić, bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija, Miro Lazović, Emir Zlatar, Hakija Meholjić, Meliha Lekić te Zoran Mikulić i Rusmir Mesihović, savjetnici člana Predsjedništva BiH i predsjednika DF-a Željka Komšića), Nikšić je na svom FB profilu ostavio kratak komentar:  

 

"Da sam u petak prihvatio ponudu SDP-a da se vratim u klub SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo u punom potencijalu, sa svim što tražim za sebe (a to su jedan resor, jedno javno preduzeće A kategorije, jedna institucija B kategorije i još ponešto iz kulture), kako su mi ponudili, danas (u nedjelju) bih ja sjedio u SDP-u sa većim ovlastima nego prije, a kompanija koja je izbačena juče (dakle u subotu), ne bi.

 

I to bi bio zatvoren krug i potpun prevrat. Mission accomplished.


Naravno da cilj ovog bavljenja politikom nije igranje eberečke-ebertude sa pojedincima, bez obzira šta vi ili ja o njima mislili. Previše su nam godina života uzeli i previše smo im vremena i pažnje do sada posvetili. Nisu zaslužili da se pominju.
Mi, nadam se, ipak imamo neke više ciljeve i spremni smo i na čuda. Barem ja tako živim svoj život.


Ostajemo jedni drugima da se organizujemo u istinsku opoziciju kleptokratama, profiterima, kriminalcima, feudalcima i da napravimo smjenu generacija i vrijednosti kako u politici, tako i u društvu.


Zar to nije predivno?!" - zapisao je Damir Nikšić.

 


Dan ranije, tačnije u subotu (18. maja), ubrzo nakon odluke GO SDP-a o isključenju grešne sedmorke, Nikšić je ovu vijest prokomentarisao na sljedeći način:
 


"Rekao sam već da mi nije žao što sam isključen ako će moje isključenje pokrenuti i isključenje onih koje sam nazvao "agentima SDA" i koji su me tada ispsovali, skočili da me biju i obrušili se na mene tih dana u medijima.


Danas mogu da se radujem ovoj maloj pobjedi, ako smijem, jer "onaj koji se ne zna radovati malim ne zaslužuje ni velike pobjede".
Ne radi se o pakosti i naslađivanju već o iskrenoj radosti zbog, ipak na kraju, "uspješne misije".


Nije to "Pirova pobjeda". Ne mislim da sam žrtvovao previše. SDP može naprijed i bez mene. Važno je bilo razotkriti spavače i pogurati ga naprijed, u reformu i progres, a to nije moglo bez rasplamsavanja strasti i čvrstih stavova."

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još