VIDEO/ Ovakav skandal već dugo nije viđen

Kontroverzna teniserska zvijezda napravila nezapamćen šou u Rimu i uz zgražanje gledatelja napustila teren!

Sport16.05.19, 18:58h

Kontroverzna teniserska zvijezda napravila nezapamćen šou u Rimu i uz zgražanje gledatelja napustila teren!
U trećem gemu odlučujućeg seta, izgubio je živce zbog fotografa koji su se šetali po tribini, nakon čega je počeo psovati i nekoga u publici nazvao 'je.... retardom'. Sudija mu je dodijelio treću opomenu, automatski i kazneni gem, nakon čega je Kyrgios doživio pomračenje...

 


Nick Kyrgios diskvilificirao je sam sebe s uglednog Mastersa u Rimu nakon skandaloznog ponašanja kakvo već dugo nije viđeno u vrhunskom svjetskom tenisu.

 

Mladi autralijski teniser, poznat po stalnim ispadima na terenu i izvan njega, ovoga je puta pretjerao kao nikad prije. U meču 2. kola Mastersa u Rimu, Kyrgios je kod rezultata 3:6, 7:6, 1:1 protiv Norvežanina Caspera Ruuda kažnjen oduzimanjem gema nakon što je već tri puta do tada bio kažnjavan zbog najrazličitijih prekršaja.

 

Konstantno se svađao navijačima i sudijom, žalio da ga gledatelji ometaju kod servisa, a svoju porciju kritika dobili su danas od njega i linijske sudije.

 

U trećem gemu odlučujućeg seta, izgubio je živce zbog fotografa koji su se šetali po tribini, nakon čega je počeo psovati i nekoga u publici nazvao 'je.... retardom'. Sudija mu je dodijelio treću opomenu, automatski i kazneni gem, nakon čega je Kyrgios doživio pomračenje. Šutnuo je bocu, bacio reket, a nakon toga uzeo stolić i bacio ga nasred terena. Diskvalifikaciju nije ni morao čuti, sam je iste sekunde počeo pakirati stvari.

 

Posljedica? Ostat će bez novčane nagrade koju je osvojio u Rimu, morat će nadoknaditi trošak smještaja, a brišu mu se i bodovi. Vjerovatno ga čeka i naknadna kazna. Bizarnost u cijeloj priči je da mu je samo nekoliko minuta prije toga rimska publika oduševljeno skandirala 'Kyrgios, Kyrgios', a on plesao u ritmu ovacija...

 

Kyrgios je ove godine redovno na naslovnicama, nažalost, ne zbog svog vrhunskog talenta koji daleko nadmašuje njegovu trenutnu 36. poziciju, već zbog uličnog ponašanja kojem smo svjedočili i u nedavnom meču protiv hrvatskog tenisera Borne Ćorića.

 

I tada je šou trajao od prve minute i bilo je svega  - udaranje loptice bez gledanja, povlačenje reketa po terenu, razbijanje reketa, gestikuliranje prema gledateljima i prema sudiji, konstantno prigovaranje i dobacivanje, psovanje, potpuna nezainteresiranost za tok meča...

 

Vrhunac nesportske egzhibicije dogodio se na kraju drugog seta. Australac je otišao na klupu na kratki odmor, a publiku i sebe je potom krenuo zabavljati na način da je pokušavao izvesti popularni 'bottle flip challenge' u kojem je cilj zavrtjeti bocu u zraku, a da ona sleti i ostane stajati uspravno. Trajalo je to gotovo pet minuta.

 

Danas je, međutim, prešao granicu i čeka ga sasvim sigurno najteža kazna do sada.

 

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!