Ko je jedini član koji je bio protiv koalicije?

SBB ulazi u vlast sa SDA: Stavljamo interese države i naroda ispred sebičnih i ličnih animoziteta

Front16.05.19, 12:54h

SBB ulazi u vlast sa SDA: Stavljamo interese države i naroda ispred sebičnih i ličnih animoziteta
Kako je saopćeno nakon prošlosedmične sjednice Predsjedništva SDA, imajući u vidu zabrinjavajući razvoj političkih i sigurnosnih prilika u BiH i regionu i historijski značaj adekvatnog odgovora na te izazove, pozvali su na formiranje snažnog patriotskog političkog saveza u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na državnom nivou i u F BiH

 

Sjednica Predsjedništva Saveza za bolju budućnost održana je danas u Sarajevu. Kao što je bilo i očekivano, razgovarali su o ponudi Stranke demokratske akcije da uđu u vlast zajedno sa Demokratskom frontom, javlja N1.

 

"Ovaj trenutak zahtjeva da stavimo interese države i naroda ispred sebičnih i ličnih animoziteta. Sloga i partnerstvo je ono što biramo za ovaj trenutak", kazala je potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović-Arapović.

 

Kako je saopćeno nakon prošlosedmične sjednice Predsjedništva SDA, imajući u vidu zabrinjavajući razvoj političkih i sigurnosnih prilika u BiH i regionu i historijski značaj adekvatnog odgovora na te izazove, pozvali su na formiranje snažnog patriotskog političkog saveza u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na državnom nivou i u F BiH.

 

"Pred rastućim prijetnjama neophodno je sva politička rivalstva staviti u stranu i zajednički se boriti za odbranu suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH i za očuvanje mira, stabilnosti i sigurnosti u zemlji. Okosnicu ovog političkog saveza vidimo u saradnji SDA, DF i SBB", saopćeno je iz SDA ranije.

 

Kako DEPO Portal sazanaje iz vlastitih izvora, koalicija sa SDA ipak nije izglasana jednoglasno. Dvadeset članova Predsjedništva SBB-a glasalo je 'za' a samo jedan član bio je protiv. Riječ je o poslaniku Predsjedničkog doma Parlamenta BiH Damiru Arnautu, koji je u više navrata javno iznosio stavove prpotiv koaliranja sa SDA.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još