OGLASILA SE PRIPADNICA ŠEŠELJEVIH RADIKALA

'Ma nema govora...': Kako je Vjerica Radeta odgovorila na nalog Haškog tribunala za hapšenje nje i Petra Jojića?

Front14.05.19, 20:18h

'Ma nema govora...': Kako je Vjerica Radeta odgovorila na nalog Haškog tribunala za hapšenje nje i Petra Jojića?
Ona je, između ostalog, izjavila da poslanik radikala Petar Jojić i ona nemaju namjeru da idu dobrovoljno u Hag i da ne postoji pravni osnov za njihovo izručenje

 

 

Nakon što je Međunarodni mehanizam za krivične sudove u Hagu saopštio da nisu ispunjeni uslovi za ustupanje Srbiji predmeta protiv Petra Jojića i Vjerice Radete i ponovo naložio njihovo hapšenje, poslanica Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije oglasila se u tamošnjim medijima. 


Ona je, između ostalog, izjavila da poslanik radikala Petar Jojić i ona nemaju namjeru da idu dobrovoljno u Hag i da ne postoji pravni osnov za njihovo izručenje.


Radeta se obratila novinarima u Skupštini Srbije povodom odluke Suda UN za ratne zločine i nalogu za njihovo hapšenje, te ustvrdila da nju i Jojića štiti Ustav Srbije i pravosnažno rješenje Višeg suda u Beogradu u kojem piše da nema pravnog osnova za njihovo izručenje.


Ona, pak, vjeruje da ne postoji niko u Srbiji ko bi prekršio Ustav i izručio ih sudu u Hagu.


- Šta će dalje da se dešava, kako će Srbija da reaguje, to nije moj problem, ali prosto ne mogu da zamislim da postoji neko ko bi bio u stanju da tako grubo prekrši Ustav Srbije i pravosnažno rješenje Višeg suda, ali svakako je to pitanje za predstavnike vlasti - rekla je Radeta.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook