FOTO/ Prvi medijski istup nakon povrede koja mu je okončala sezonu

Nurkić majicom s imenima bosanskih ratnih heroja razbjesnio Srbe: 'Zovu me Zvijer s razlogom'

Sport10.05.19, 09:37h

Nurkić majicom s imenima bosanskih ratnih heroja razbjesnio Srbe: 'Zovu me Zvijer s razlogom'
Na društvenim mrežama javili su se ogorčeni Srbi jer su "ti ratni heroji ubijali nedužne srpske žene i djecu"

 

Povrijeđeni Jusuf Nurkić ponovno je došao pogledati svoje zdrave suigrače od treće četvrtine nadalje, i opet je pomoglo. Portland Trail Blazersi pobijedili su Denver 119:108 i izborili odlučujuću utakmicu polufinala Zapada, koja se igra u subotu.

 

"Želio sam da vide moje lice, da znaju da sam uz njih. Publika je bila sjajna, volio bih da sam mogao igrati. Zovu me Zvijer s razlogom", rekao je Nurkić nakon utakmice u prvom medijskom istupu nakon povrede koja mu je okončala sezonu.

 

I Damian Lillard je prepričao kako mu je Bosanska Zvijer rekla da bi htjela igrati, što je Nurkića dodatno urezalo u srca Portlandovih navijača.

 

Međutim, nisu svi bili sretni njegovom pojavom. Tačnije, njegovim izborom odjeće. BiH je jučer slavila Dan pobjede, koji se odnosi na Drugi svjetski rat, odnosno pobjedu nad fašizmom. A Nurkić se pojavio u majici s imenima bosanskih ratnih heroja iz posljednjeg rata za neovisnost, stradalih početkom devedesetih.

 

Na društvenim mrežama javili su se ogorčeni Srbi jer su "ti ratni heroji ubijali nedužne srpske žene i djecu". Pogotovo im je zasmetala činjenica da je to učinio na utakmici protiv Nikole Jokića, Srbina, prijatelja i bivšeg suigrača, kao i miješanje sporta i politike.

 

Jokiću nije smetalo, barem ništa nije rekao. Štaviše, na press-konferenciji nakon utakmice, ničim izazvan, rekao je kako mu je drago što je vidio da se Bosanska Zvijer dobro oporavlja.

 

"Rivali smo u ovoj seriji, ali imao je tešku povredu i zaista mi je drago što je tako brzo počeo samostalno hodati", poručio je Jokić.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 92

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još