konkurs za posao koji je podigao prašinu

VIK demantuje: Nije tačno da tražimo novinara koji je završio ekonomski fakultet, ovako se stvara loša slika o nama!

Hronika09.05.19, 09:19h

VIK demantuje: Nije tačno da tražimo novinara koji je završio ekonomski fakultet, ovako se stvara loša slika o nama!
KJKP ”Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo nikada nije dostavilo Službi za zapošljavanje tekst ovog javnog oglasa i odmah smo uočili da se radi o javnom oglasu koji je lažan, sa lažnim logom preduzeća i čiji sadržaj je netačan

 

Reagovanje na tekst pod naslovom: “Sarajevski VIK traži “novinara”, oglas traje dva dana, a uslov završen ekonomski fakultet” koji je objavljen  na  portalu “ Klix” , dana 08. 05. 2019. godine.


Portal “Klix” je objavio potpuno neprovjerenu informaciju da je VIK na web stranici Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo raspisao javni oglas za poziciju “novinar saradnik”  u trajanju od dva dana s uslovima ekonomski fakultet- smjer marketing.


U potpunosti demantujemo sadržaj objavljene informacije.


KJKP ”Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo nikada nije dostavilo Službi za zapošljavanje tekst ovog javnog oglasa i odmah smo uočili da se radi o javnom oglasu koji je lažan, sa lažnim logom preduzeća i čiji sadržaj je netačan.


O svemu smo odmah obavijestili MUP Kantona Sarajevo i zatražili  da se utvrde sve relevantne činjenice i poduzmu sve potrebne aktivnosti na otkrivanju lica koje je objavilo lažni  javni oglas na web stranici Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.


Elementarno pravilo svakog novinara je da je dužan provjeriti tačnost ovako osjetljive informacije, ako ne u VIK-u, onda u  Službi za zapošljavanje, pa je tek onda javno objaviti. Na ovaj način  smo bez ikakvog razloga izloženi negativnom sudu javnosti i stvaranju lažne slike  o “haosu” u ovom preduzeću zbog “sumnjivog konkursa”  kao “eklatantnom primjeru zloupotrebe”.


Isto tako ishitreno su se oglasili premijer Edin Forto  i Šef Ureda za borbu protiv  korupcije Kantona Sarajevo, Erduan Kafedžić. S obzirom da za svako provođenje javnog oglasa, Ured za borbu protiv  korupcije imenuje supervizora, vrlo je upitno zašto te informacije nisu prvo provjerili u Uredu koji raspolaže  svim informacijama o raspisanim konkursima.


Nedavno se na vašem portalu oglasio i direktor  Službe za zapošljavanje sa informacijom da se od strane njihovih informatičara  vrše provjere sa  kojeg e- maila  je dostavljen  ovaj  lažni javni oglas za posao.


Ovo je još jedan od niza pokušaja umanjivanja poslovnih rezultata koje je ova Uprava skupa sa radnicima preduzeća postigla kako bi građanima Kantona Sarajevo obezbijedila kontinuirano vodosnabdijevanje u nedostatku želje da se javnosti prikažu stvarni rezultati i evidentno poboljšanje u poslovanju i djelatnosti preduzeća, koji su vrlo vidljivi, a sa kojima  su upoznati i Vlada Kantona Sarajevo, nadležno  ministarstvo, a posebno  njihovi  izabrani organi upravljanja u preduzeću.


Umjesto da se podrže ovakvi rezultati, prostor se daje neprovjerenim i lažnim informacijama.


U prilog ovim tvrdnjama govore i izjave koje su ovim povodom dali Premijer Edin Forto i Šef Ureda za borbu protiv  korupcije Kantona Sarajevo, Erduan Kafedžić iako su mogli kontaktirati KJKP’’ViK’’ i dobiti tačne informacije.


To svakako ne doprinosi pravom stanju stvari i na ovakav način se  nanosi šteta  po ugled preduzeća i svih zaposlenih - navodi se u saopćenju KJKP”Vodovod I kanlizacija” d.o.o. Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!