Nakon odluke Vrhovnog izbornog odbora

Glavna opoziciona partija traži poništenje izbora u svih 39 okruga u Istanbulu

Front08.05.19, 20:38h

Glavna opoziciona partija traži poništenje izbora u svih 39 okruga u Istanbulu
Odbor je poništio rezultate izbora za gradonačelnika Istanbula nakon što su vladajuća Partija pravde i razvitka (AKP) i opoziciona Stranka nacionalnog pokreta (MHP) pozvale YSK na ponavljanje istanbulskih izbora, ukazujući na "nepravilnosti i proturječnosti s izbornim zakonom zemlje"

 

Glavna opoziciona partija u Turskoj u srijedu je pozvala vrhovni izborni organ da poništi rezultata lokalnih izbora u svih 39 okruga u Istanbulu.

 

Taj potez uslijedio je nakon odluke Vrhovnog izbornog odbora (YSK) od ponedjeljka o ponovnom izboru samo za gradonačelnika u Istanbulu.

 

Odbor je poništio rezultate izbora za gradonačelnika Istanbula nakon što su vladajuća Partija pravde i razvitka (AKP) i opoziciona Stranka nacionalnog pokreta (MHP) pozvale YSK na ponavljanje istanbulskih izbora, ukazujući na nepravilnosti i proturječnosti s izbornim zakonom zemlje, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

(FENA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!