VIDEO/ U blizini tzv. Balkanske ulice, koja slovi za najopasniji dio grada

Objavljene snimke terorisanja bečkog profesora: Gađaju ga, puštaju srpsko kolo, zvižde na uho...

Hronika05.05.19, 19:39h

Objavljene snimke terorisanja bečkog profesora: Gađaju ga, puštaju srpsko kolo, zvižde na uho...
OU24 objavljuje kako je na Facebook otvorena grupa podrške profesoru kojega je terorizirala tinejdžerska banda

 

Austrijski mediji proteklih dana objavljuju vijesti o "teroru djece migranata" nad profesorom jedne bečke srednje škole. Objavljene su i snimke kojih su prepune društvene mreže.

 

Na jednoj od snimki vidi se kako je profesor pljunuo učenika. Profesor je suspendiran, ali nakon što je ta informacija objavljena, pojavile su se i druge snimke na kojima se vidi da učenici sistematski zlostavljaju profesora. Radi se o Višoj tehničkoj školi Ottakring (HLT Ottakring), a škola se nalazi u blizini tzv. Balkanske ulice u Beču, koja slovi za najopasniju bečku ulicu.

 

 

Profesor pljunuo učenika

 

Prvo su brojni mediji objavili da je profesor pljunuo učenika, no nakon što su na vidjelo izašle ostale snimke, mnogi se pitaju što se to događalo u tom razredu.

 

"Zašto je profesor elektrotehnike postao tako bijesan da je izgubio živce i pljunuo na učenika? Ovo pitanje zanima i kolege i roditelje. No direktor škole kazao je kako je teško procijeniti ko je započeo sukob. Sada je jasno da to nije bio prvi incident u koji je bio uključen i profesor elektrotehnike", piše austrijski Heute.

 

Austrijski novinari dodaju kako su se pojavile snimke iz kojih proizlazi da su učenici zlostavljali profesora već neko vrijeme. "Iznova i iznova profesor je konstantno bio meta najrazličitijih napada", pišu dalje.

 

Gađali ga teniskom lopticom, zviždali mu na uho

 

Na jednoj od snimki vidi se kako je profesor tokom sata pogođen u glavu teniskom lopticom. Izderao se na učenike te napustio učionicu.

 

 

Na drugoj se vidi kako su učenici pustili srpsko kolo te se okupili oko profesora koji je bio pred tablom. Dalje se vidi kako profesor sjedi, a učenici mu zviždaljkom zvižde na uho.

 

Na ostalim snimkama se također vidi kako ga non-stop napadaju i ponašaju se totalno neprimjereno.

 

 

Heute piše kako će profesor napustiti školu na kraju školske godine.

 

"Ne toleriramo nasilje, ni učeničko ni nastavničko"

 

Incident i snimke su za Heute komentirali i čelni ljudi tamošnjeg školstva.

 

"Ne toleriramo nikakvo nasilje ni nepoštovanje. Ni od strane učenika ni od strane nastavnika. Odmah ćemo poduzeti potrebne korake kako bi se sve istražilo i kako bi oni, koji trebaju to biti, bili kažnjeni. Profesor u idućoj školskoj godini neće raditi u školi. Što se tiče učenika, i oni će ići na disciplinsku komisiju. U školu će doći i psihologinja koja će raditi sa svima koji su uključeni u slučaj", stoji u pisanoj izjavi.

 

OU24 objavljuje kako je na Facebook otvorena grupa podrške profesoru kojega je terorizirala tinejdžerska banda.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 41

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još