FOTO/ Afera potresa osnovnu školu

Pedofilski skandal u BiH: Je li nastavnik učenicima slao eksplicitne slike i kakva je uloga direktorice?

Hronika05.05.19, 10:25h

Pedofilski skandal u BiH: Je li nastavnik učenicima slao eksplicitne slike i kakva je uloga direktorice?
U školi je održan hitan sastanak, a nastavnik E. M. se branio riječima "da je mislio da se radi o odrasloj osobi te da ima pravo slati fotografije kome hoće"

 

Nastavnik Prve osnovne škole u Velikoj Kladuši E. M. slao je učenicima fotografije eksplicitnog sadržaja, piše Avaz.

 

Učenici su svojim roditeljima pokazali fotografije koje dobijaju od ovog nastavnika, i fotografije su dospjele na društvene mreže i u medije.

 

Barem su ovo informacije plasirane u pojedinim medijima u BiH.

 

Prema saznanjima "Dnevnog avaza", iz izvora bliskih istrazi, navodno direktorica ove škole ima privatni sukob sa nastavnikom E. M.

 

- Istraga je u toku. Fotografije su poslane i sa nastavnikom je vođena komunikcija s lažnih Facebook profila. Sada utvrđujemo činjenice i tražimo vezu učenika sa lažnim profilima. Treba sačekati rezultate i onda nekoga optužiti - kazao je za Avaz.ba izvor iz policije.

 

nastavnik-velika-kladusa-1

 

Direktorica ove škole Zehida Bihorac-Odobašić, medijima je odmah dala izjavu i potvrdila da su ove skandalozne informacije tačne.

 

Također, navodno su roditelji ovaj skandal prijavili Upravi škole.

 

U školi je održan hitan sastanak, a nastavnik E. M. se branio riječima "da je mislio da se radi o odrasloj osobi te da ima pravo slati fotografije kome hoće".

 

U aferi je učestvovalo više učenika.

 

O cijelom slučaju je upoznat i nadležni tužilac Tužilaštva USK kojem su izjave dali i uposlenici Prve osnovne škole, direktorica, pedagog, psiholog, nastavnici.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još