Sramotno javljanje osuđenog ratnog zločinca

Karadžić se iz Haga uključio u tribinu u Podgorici: Država se rađa u krvi ako želiš da bude tvoja

Hronika04.05.19, 09:57h

Karadžić se iz Haga uključio u tribinu u Podgorici: Država se rađa u krvi ako želiš da bude tvoja
- Ako želiš da imaš nešto svoje i da bude tvoje, a to je država i dijete, da ne bude tuđe, ono se rađa u krvi - rekao je osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić

 

Osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić, koji je osuđen na doživotnu robiju, uključio se putem telefona iz Haga u tribinu u "Srpskoj kući" u Podgorici, prenosi Antena M.


Karadžić je poručio sinoć "Srbima u Crnoj Gori da budu blagi prema Crnogorcima jer oni trenutno imaju krizu identiteta, kao i da ih treba razumjeti i prema njima biti tolerantan".

 

- U Crnoj Gori nema sukoba među narodom jer su u Crnoj Gori većinski narod Srbi, a svi sukobi koji su trenutno u Crnoj Gori su dinastičke prirode i to je sukob dinastija - ocijenio je Karadžić, koji se putem telefona iz Haga uključio u tribinu u "Srpskoj kući" u Podgorici, na kojoj je prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik govorio o stvaranju Republike Srpske.

 

On je istakao da je identitet naroda u Crnoj Gori srpski već 1.000 do 1.500 godina.

 

Prema njegovim riječima, Srbija je puna Srba iz Crne Gore.

 

- Srbi iz Crne Gore su napunili Srbiju i tu ne može biti sukoba između naroda jer smo mi jedno. Manite se dinastičkih podjela - naglasio je Karadžić.

 

Karadžić, koji se uključio u tribinu kada je Krajišnik rekao da je on (Karadžić) najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske, ponovio je svoje ranije tvrdnje da se država i djeca rađaju u krvi.

 

- Ako želiš da imaš nešto svoje i da bude tvoje, a to je država i dijete, da ne bude tuđe, ono se rađa u krvi - dodao je Karadžić.

 

Nakon što je Karadžić završio, prekidan aplauzima prisutnih na tribini u "Srpskoj kući", Krajišnik mu je poručio da "prestane tamo da se izležava i dođe ovamo".

 

- Imamo mnogo važnijih poslova - dodao je Krajišnik.

 

Akademsku tribinu organizirali su Srpski nacionalni savjet i Srpski informativno-kulturni centar "Sveti Sava".

 

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je 20. marta Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još