Intervencija pošla po zlu

Nesvakidašnji događaj u Tuzli: Napali policajce letvom, pa na njih pustili psa!

Hronika04.05.19, 09:21h

Nesvakidašnji događaj u Tuzli: Napali policajce letvom, pa na njih pustili psa!
Nakon što su policajci stavili pod kontrolu osobu incijala M.Z. njegov otac Dž. Z. upućuje prijetnje i psovke službenicima MUP-a na koje fizički nasrće te im sa nekoliko udaraca nanosi povrede

 

Prilikom intervencije u naselju Krojčica u Tuzli fizički su napadnuta dvojica službenika MUP-a TK od strane oca i sina, saznaje Tuzlanski.ba


Naime, operativni centar MUP-a TK Prvog maja je oko 21:10 sati zaprimio prijavu od strane M.I. nastanjenog u ulici Srebrenička i prijavio osobe koje su ga uznemiravale i izazivale na svađu. 


Izlaskom na lice mjesta službenici PS Zapad ustanovili su da je došlo do narušavanja javnog reda i mira koje je drskim ponašanjem izazvao Dž. Z. koji je nakon svađe i fizički napao prijavitelja M.I. i njegovog oca. 


Postupajući po službenoj dužnosti i dolaskom na lice mjesta dvojica službenika PS Zapad također bivaju napadnuti od strane dvadesetosmogodišnjeg M.Z. nakon čega je isti lišen slobode. 


Nakon što su policajci stavili pod kontrolu osobu incijala M.Z. njegov otac Dž. Z. upućuje prijetnje i psovke službenicima MUP-a na koje fizički nasrće te im sa nekoliko udaraca nanosi lakše tjelesne povrede. 


Također, Dž. Z. je na policajce iz svog dvorišta pustio sa lanca i psa nakon čega jedan od službenika MUP-a bio prinuđen da koristi suzavac kako bi se odbranio. U napadu na službenike MUP-a TK Dž. Z. je koristio i drvenu letvu. 


Ipak, službenici MUP-a TK uspijevaju pod kontrolu staviti i muškarca Dž. Z. koji je također lišen slobode u ovom događaju zajedno sa svojim sinom M.Z. 


Nakon ovog incidenta više osoba zatražilo je pomoć u UKC-u Tuzla gdje su svima ljekari konstatovali lakše tjelesne povrede. 


O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, dok će sve potrebne daljnje mjere i radnje poduzeti službenici OKP PU Tuzla.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još