Takse ostaju na snazi

Thaci: Merkel i Macron nisu tražili od Vučića da prizna Kosovo

Front01.05.19, 14:56h

Thaci: Merkel i Macron nisu tražili od Vučića da prizna Kosovo
Ponovio je da dijalog Beograda i Prištine može biti nastavljen bez uvjetovanja i poručio da je nametanje taksi neophodna i legitimna odluka i da kao takva treba ostati na snazi

 

Kosovski predsjednik Hashim Thaci izjavio je da berlinski skup nije donio nijednu novu ideju i da organizatori skupa, Angela Merkel i Emmanuel Macron, nisu uputili poziv predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za priznavanje Kosova. 

 

 "Nisam vidio poziv za priznavanje Kosova ni od Merkelove ni od Macrona upućen Vučiću, ali istovremeno nisam vidio ni spremnost da pet drugih zemalja EU priznaju Kosovo. Nisam slučajno rekao da nije otvorena nijedna nova ideja", rekao je Thaci na konferenciji za medije u Prištini. 

 

 Ponovio je da dijalog Beograda i Prištine može biti nastavljen bez uvjetovanja i poručio da je nametanje taksi neophodna i legitimna odluka i da kao takva treba ostati na snazi, prenosi RTS.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još