samit o zapadnom balkanu

Vučić iz Berlina: Spremni za dijalog čim Priština ukine takse, hoće li se to dogoditi - nije u našim rukama...

Front29.04.19, 16:29h

Vučić iz Berlina: Spremni za dijalog čim Priština ukine takse, hoće li se to dogoditi - nije u našim rukama...
Vučić je napomenuo da bez obzira što se danas dogodi u Berlinu, u budućnosti se svakako mora razgovarati jer se, dodao je, svaki problem rješava razgovorom

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u ponedjeljak visokoj predstavnici EU za vanjsku politiku i sigurnost Federici Mogherini da je Srbija spremna nastaviti dijalog čim Priština ukine takse. 

 

 "Hoće li se to dogoditi - nije u našim rukama", rekao je Vučić novinarima nakon susreta s Mogherini, a uoči summita o zapadnom Balkanu kojeg u Berlinu organiziraju lideri Njemačke i Francuske, Angela Merkel i Emmanuel Macron

 

 Vučić je napomenuo da bez obzira što se danas dogodi u Berlinu, u budućnosti se svakako mora razgovarati jer se, dodao je, svaki problem rješava razgovorom. 

 

 Također je kazao kako nema velika očekivanja od današnjeg summita i poručio da Srbija ne želi sukobe već očuvanje stabilnosti i dugotrajni mir. "Očekujem da razmijenimo stavove, na ozbiljan i odgovoran način", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!