Ko je sve bio na radnom ručku

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH se oglasila povodom posjete drugog čovjeka CIA-e Sarajevu

Front27.04.19, 15:54h

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH se oglasila povodom posjete drugog čovjeka CIA-e Sarajevu
Na radnom ručku se razgovaralo o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, o poduzetim aktivnostima u borbi protiv terorizma, međusobnoj saradnji svih sigurnosnih agencija i tijela u BiH, kao i o borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije

 

Zamjenik direktora Centralne obavještajne agencije Sjedinjenih Američkih Država Vaughn Bishop boravio je u posjeti Bosni i Hercegovini.  

 

Službeni domaćin ove posjete bila je Obavještajno-sigurnosna/bezbjednosna agencija Bosne i Hercegovine, čiji je direktor Osman Mehmedagić, u dio protokola uključio i čelnike drugih policijskih i pravosudnih institucija, s ciljem unaprijeđenja saradnje u budućem radu u suprotstavljanju svim sigurnosnim prijetnjama.

 

Juče je u sjedištu OSA/OBA BiH održan je sastanak generalnog direktora OSA/OBA BiH Mehmedagića, i najužeg rukovodstva Agencije, sa zamjenikom direktora CIA-e Bishopom. Tokom sastanka je iskazano obostrano zadovoljstvo jakim partnerstvom dviju Agencija, te je dogovorena još intenzivnija saradnja po svim pitanjima od zajedničkog interesa.

 

Nakon sastanka u sjedištu Agencije, upriličen je radni ručak u organizaciji OSA/OBA-e BiH, na kojem su prisustvovali ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson, ministar sigurnosti Dragan Mektić, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Perica Stanić, zamjenik direktora Granične policije Fahrudin Halač, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić, direktor Službe za strance Slobodan Ujić, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara, direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum i v.d. direktor Federalne uprave policije Ensad Korman.

 

Na radnom ručku se razgovaralo o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, o poduzetim aktivnostima u borbi protiv terorizma, međusobnoj saradnji svih sigurnosnih agencija i tijela u BiH, kao i o borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije. Zamjenik direktora CIA-e Bishop je izrazio podršku Bosni i Hercegovini u suprotstavljanju svim sigurnosnim izazovima i prijetnjama s kojima se suočava te naglasio da će CIA nastaviti podržavati rad agencija u BiH kroz razmjenu podataka preko OSA/OBA-e BiH.

 

Na kraju je posjeta ocijenjena izuzetno uspješnom i produktivnom, saopćeno je iz OSA-e.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!