FOTO/ U Mostaru održan Sabor HDZ-a BiH

Dragan Čović opet izabran za predsjednika stranke: Samo pet delegata nije glasalo za njega!

Front27.04.19, 15:12h

Dragan Čović opet izabran za predsjednika stranke: Samo pet delegata nije glasalo za njega!
Na Saboru prisustvuju brojni predstavnici međunarodne zajednice, diplomati i stranačke delegacije, među kojima je i delegacija HDZ-a RH koje predvodi predsjednik te stranke Andrej Planković, kao i predstavnici akademske zajednice, crkve, privrednici i drugi uglednici

 


Dosadašnji predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Dragan Čović ponovno je izabran za predsjednika stranke na XIII. izbornom i izvještajnom Saboru HDZ-a BiH koji se u subotu održava u Mostaru, javila je Fena.

 

sabor-hdz-mostar-2019

 

Foto: Fena

 

Čović je dobio glasove 481 izaslanika, od ukupno njih 486, uz pet nevažećih listića.

 

sabor-hdz-dragan-covic-borjana-kristo-cavara

 

Njega je u petak za predsjednika stranke u novom četverogodišnjem mandatu jednoglasno podržalo Predsjedništvo HDZ-a BiH, uz potporu županijskih organizacija stranke, javila je Fena.

 

Inače, na Saboru su bili i brojni predstavnici međunarodne zajednice, diplomati i stranačke delegacije, među kojima je i delegacija HDZ-a RH koje predvodi predsjednik te stranke Andrej Planković, kao i predstavnici akademske zajednice, crkve, privrednici i drugi uglednici. Od predstavnika stranaka iz BiH tu su, između ostalih, Adil Osmanović (SDA), Edita Đapo (SBB), Nada Tešanović (SNSD) i drugi.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/: Foto: FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još