VIDEO/ Slavo Kukić strahuje da je ovo motiv ubistva bh. biznismena

'Krunić je vlasnik svih kamera, a Dragičević je rekao da posjeduje snimke! Ubistvom napadača policija hoće da sakrije tragove'

Hronika26.04.19, 13:05h

'Krunić je vlasnik svih kamera, a Dragičević je rekao da posjeduje snimke! Ubistvom napadača policija hoće da sakrije tragove'
Ako se to pokaže, kaže profesor Kukić, a vlasti RS neće dopustiti da se to pokaže, onda bi to mogao biti signal da na vrhu RS imamo jednu Al Caponeovu družinu, od koje nije siguran niko ko pokušava onome što da družina radi, prkositi

 

Cijelu BiH potresla je vijest o ubistvu banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

 

Slavo Kukić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Mostaru, izjavio je u intervjuu za Source.ba kako je Krunić vlasnik svih kamera na prostoru grada i strahuje da bi motiv za njegovo ubistvo mogao biti upravo u toj činjenici.

 

Podsjećamo, Slaviša Krunić poginuo je u pucnjavi u ponedeljak oko 22:30 časova u mjestu Glamočani na području Banjaluke. Pored njega, ubijeni su i njegov tjelohranitelj Žarko Pavlović, ali i jedan od napadača, Željko Kovačević.

 

Osumnjičeni za likvidaciju biznismena su Emilio Baldo i Goran Milanović, koji su uhapšeni i Benedi Đukanović, koji je u bjekstvu. Policija u Sanskom Mostu uhapsila je braću Nermina i Armina Ćulum u okviru istrage ubistva, ali su oni sutradan pušteni na slobodu.

 

slavo-kukic

 

Profesor Kukić za Source.ba kaže kako se ne smije zanemariti činjenica da je on bio vlasnik svih kamera na prostoru Banjaluke, aludirajući da to ima veze sa ubistvom mladića Davida Dragičevića.

 

- Ako je to tačno, bojim se da bi odgovor zašto je ubijen mogao biti upravo u toj činjenici. U posljednjih mjesec dana u nekoliko navrata otac nastradalog mladića Davida Dragičevića spominjao kako on posjeduje video snimke o ubistvu njegovog sina. Bojim se da bi vrh Republike Srpske mogao temeljem straha da on u rukama zaista posjeduje snimke, posegnuti za instrumentarijem onoga ko kontroliše kamere na banjalučkom prostoru, kako bi ga neutralisali - istakao je profesor.

 

Ako se to pokaže, kaže profesor, a vlasti RS neće dopustiti da se to pokaže, onda bi to mogao biti signal da na vrhu RS imamo jednu Al Caponeovu družinu, od koje nije siguran niko ko pokušava onome što da družina radi, prkositi.

 

- Ako jedna policija koja je upozoravana u više navrata u posljednjih nekoliko mjeseci, i od čovjeka koji je poginuo, da mu je život ugrožen, preko noći pronađe počinioce ubistva, onda se pitate kako se to dogodi da je tako efikasna odjednom. Neki smatraju, a ja mislim da tu tezu ne treba odbaciti, da odgovor treba tražiti u činjenici da je jedan od egzekutora i sam ubijen, i da je na taj način policija RS htjela da sakrije tragove koji vode do naredbodavaca, jer to su samo izvršioci koji su za to uzeli nekoliko stotina ili hiljada maraka - rekao je Kukić za Source.

 

Profesor je rekao kako "odgovor nije u njima, oni će završiti u zatvoru na 20 ili 30 godina, temeljno pitanje je: gdje je nalogodavac, koji ih je na sve to motivisao".

 

- Moguće je da su nalogodavci na vrhu vlasti - zaključio je on za Source.ba.

 

Cijeli intervju pogledajte na portalu Source.ba.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još