m:tel pružio podršku literarnom projektu

Otvoren ovogodišnji regionalni konkurs 'Priče iz komšiluka'

Kultura24.04.19, 11:24h

Otvoren ovogodišnji regionalni konkurs 'Priče iz komšiluka'
U pogledu tema nema ograničenja, a uslovi su da je priča neobjavljivana i autorska, te da nije duža od 800 riječi, napisana na službenim jezicima i pismima navedenih zemalja

 

Mondo.ba portal već treću godinu zaredom organizuje regionalni konkurs za kratke priče "Priče iz komšiluka 2019", a i ovoga puta m:tel je pružio podršku ovom literarnom projektu.

 

Na Svjetski dan knjige i autorskih prava koji se obilježava 23. aprila, portal Mondo.ba otvorio je konkurs kratkih priča u kojem mogu da učestvuju autori iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Konkurs ostaje otvoren mjesec dana, odnosno do 23. maja u ponoć.

 

Cilj ovog konkursa je da se promovišu neafirmisani pisci, ali i da se njeguje talenat i „lijepa riječ“. Stoga, u pogledu tema nema ograničenja, a uslovi su da je priča neobjavljivana i autorska, te da nije duža od 800 riječi, napisana na službenim jezicima i pismima navedenih zemalja.

 

Stručni žiri u sastavu Aleksandra Savić, predsjednica Udruženja lektora Republike Srpske, Sandra Stanić, prof. srpskog jezika i književnosti, u ime kompanije m:tel i Milanka Blagojević, književnica iz Banjaluke, odabraće najbolje radove koji će biti objavljeni na portalu Mondo.ba, kao i u knjizi „Priče iz komšiluka 2019“, koja će biti izdata u saradnji sa izdavačkom kućom „Imprimatur“ iz Banjaluke, te odlučiti o izboru tri najbolje priče ovog konkursa.

 

Piscu najbolje priče biće omogućeno izdavanje, štampanje i promocija autorske knjige, u izdanju izdavačke kuće „Imprimatur“, a autora drugoplasirane priče, m:tel će nagraditi tabletom.

 

Pošaljite svoju priču na email adresu [email protected], a detaljne uslove konkursa pročitajte na portalu Mondo.ba.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!