'pritisci će biti sve veći'

Vućić: Pred Srbijom je 'užasno teško' razdoblje, traži se priznanje Kosova... Dolaze mi mnogi dužnosnici...

Front16.04.19, 21:57h

Vućić: Pred Srbijom je 'užasno teško' razdoblje, traži se priznanje Kosova... Dolaze mi mnogi dužnosnici...
"Kada sam govorio da imamo šansu za kompromis proglašavali su me izdajnikom, a to nam je možda bila i posljednja šansa da napravimo kompromis. Danas nam taj kompromis više nitko i ne nudi", rekao je Vučić

 

Predsjednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da je pred Srbijom "užasno teško" razdoblje po pitanju Kosova i da je jedino što se od Srbije traži da prizna njegovu neovisnost. 

 

 Na sjednici proširenog sastava Izvršnog i Glavnog odbora SNS-a, Vučić je rekao da će pritisci na Srbiju da prizna neovisnost Kosova biti sve veći. 

 

Istaknuo je da posljednjih tjedana u Beograd kod njega dolaze mnogi dužnosnici, zovu ga na sastanke na kojima inzistiraju da Srbija uradi nešto da "odobrovolji Albance da ukinu takse" na uvoz srpske robe. 

 

 "Kada sam govorio da imamo šansu za kompromis proglašavali su me izdajnikom, a to nam je možda bila i posljednja šansa da napravimo kompromis. Danas nam taj kompromis više nitko i ne nudi", rekao je Vučić. 

 

 Poručio je također kako neće razgovarati bez ukidanja taksi. "Po cijenu, ne onu koju treba platiti Srbija, već osobno, neću prihvatiti da nastavimo bilo kakav razgovor bez ukidanja taksi što god se događalo i kakvi god bili pritisci", kazao je Vučić. 

 

 Dodao je da će SNS uoči Đurđevdana, ukoliko takse ne budu ukinute, izaći s "mjerama protiv Prištine", o kojima će biti odlučeno na posebnoj sjednici Glavnog odbora SNS-a, prenosi Beta.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još