Zbog tragične smrti četiri zaposlenice OŠ 'Kovačići'

Danas dan žalosti u Bosni i Hercegovini

Hronika16.04.19, 08:19h

Danas dan žalosti u Bosni i Hercegovini
Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, jarbola, na zgradama Vlade i institucija Federacije BiH

 

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na telefonskoj sjednici donijelo je Odluku da se utorak, 16. april 2019. godine, proglasi Danom žalosti u BiH, zbog tragične smrti četiri zaposlenice OŠ "Kovačići" u Sarajevu.   

 

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama institucija BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

Zbog tragičnog stradanja četiri uposlenice Osnovne škole “Kovačići” Sarajevo, Vlada Federacije BiH je na hitnoj sjednici donijela odluku o proglašenju 16. aprila Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine. 

 

Članovi Federalne vlade izrazili su duboko saosjećanje i sućut porodicama stradalih i radnom kolektivu zbog njihovog velikog gubitka. 

 

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, jarbola, na zgradama Vlade i institucija Federacije BiH. 

 

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH, a medijske kuće su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!