Savremena tehnologija na naš način

BH Telecom: Uvođenje 4G mreže uzrokuje probleme korisnicima mobilne telefonije

Tehno11.04.19, 19:12h

BH Telecom: Uvođenje 4G mreže uzrokuje probleme korisnicima mobilne telefonije
Tehnički preduvjeti za korištenje 4G+ mreže su: da se korisnik nalazi na području pokrivanja 4G+ mrežom, da posjeduje 4G aparat: mobilni telefon, 4G modem i sl., a u konfiguraciji 4G/3G/2G automatski mod; da korisnik ima USIM karticu (*ako ima SIM, mora karticu zamijeniti za USIM)

 

U mobilnoj mreži BH Telecoma u toku je implementacija 4G tehnologije, a korištenjem naprednih tehnika 4G mreža BH Telecoma će biti prepoznatljiva kao LTE-Advanced ili 4G+ mreža.

 

- Obavještavamo korisnike da će se početkom aprila intenzivirati aktivnosti na uvođenju 4G+ tehnologije na velikom broju lokacija baznih stanica, što može uzrokovati povremene prekide ili drugi vid otežanog odvijanja saobraćaja putem mobilne mreže u određenim kratkim intervalima - odgovoreno je iz BH Telecoma na upit agencije Patria.

 

U odnosu na postojeću mrežu treće generacije (3G+ ili HSDPA), kako je saopćeno, mreža četvrte generacije u naprednoj izvedbi (4G+) mobilnim korisnicima BH Telecoma će omogućiti pristupne brzine u prosjeku i deset puta veće u odnosu na 3G mrežu čime se otvaraju mogućnosti za znatno poboljšanje kvalitete postojećih servisa.

 

Kvalitativna poboljšanja BH Telecom provodi duži vremenski period u okviru unapređenja i pripreme mreže u cjelini. Ove aktivnosti će tokom mjeseca aprila i maja biti provedene na
području grada Sarajeva, te područjima gradova Tuzle, Mostara i Zenice, a odmah potom i na ostalim područjima.

 

Tehnički preduvjeti za korištenje 4G+ mreže su: da se korisnik nalazi na području pokrivanja 4G+ mrežom, da posjeduje 4G aparat: mobilni telefon, 4G modem i sl., a u konfiguraciji 4G/3G/2G automatski mod; da korisnik ima USIM karticu (*ako ima SIM, mora karticu zamijeniti za USIM).

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još