Hoće li biti izručen?

Assange se izjasnio nevinim po optužbi za kršenje odredbi kaucije

Hronika11.04.19, 17:03h

Assange se izjasnio nevinim po optužbi za kršenje odredbi kaucije
Assange se također suočava s potencijalnom sudskom bitkom oko pokušaja da bude izručen Sjedinjenim Držvama kako bi odgovorio na optužbe da je objavio u javnosti desetke hiljada tajnih vladinih dokumenata

 

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange izjasnio se u četvrtak da nije kriv po optužbi da nije došao u pritvor koji mu je bio naređen dok je čekao na izručenje u Švedsku. 

 

Assange je bio suočen s navodima za seksualno zlostavljanje u Švedskoj u vrijeme kada je zatražio politički azil u ekvadorskoj ambasadi u Londonu  2012. Optužbe za seksualno zlostavljanje od tada su povučene, ali je optužba za kršenje odredbi kaucije ostala na snazi. 

 

On se izjasnio nevinim po toj tački optužbe u sudu Westminster u četvrtak. 

 

Assange se također suočava s potencijalnom sudskom bitkom oko pokušaja da bude izručen Sjedinjenim Držvama kako bi odgovorio na optužbe da je objavio u javnosti desetke hiljada tajnih vladinih dokumenata.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!