'cyber efendija' uporedio LGBT-ovce s virusima i bakterijama

Ef. Velić o bh. Povorci ponosa: Gdje su bili u ratu?! Sarajevo je preživjelo granate, preživjet će i parade!

Hronika11.04.19, 11:48h

Ef. Velić o bh. Povorci ponosa: Gdje su bili u ratu?! Sarajevo je preživjelo granate, preživjet će i parade!
Nakon nekoliko dana tišine, poznati sarajevski imam opet se 'latio' vruće teme pa se na Facebooku još jednom očitovao o istoj temi

 

Nakon što su iz organizacionog odbora BH. Povorke ponosa najavili održavanje prve bh. LGBT parade za 8. septembar u Sarajevu, podijeljene reakcije bh. javnosti ne prestaju pristizati.

 

Mnoge su javne ličnosti prokomentarisale ovaj događaj, svaka na svoj način, protiveći se ili zdušno podržavajući ovaj tip manifestacije, a to nije promaklo ni sarajevskom imamu Muhamedu Veliću koji se o tome na svom Facebook profilu oglasio čak nekoliko puta.

 

Naime, na svom profilu na kojem ga inače prati oko 70 hiljada ljudi, ponovio je svoj tekst iz 2012. godine.

 

U tom tekstu se navodi kako se homoseksualci ponašaju kao virusi ili bakterije u inkubaciji. Velić na kraju teksta postavlja i pitanje: "Ne znam samo gdje su bili u ratu, zašto nisu došli na koji dan da se paradiraju između Marijin Dvora i Pofalića?!"

 

U međuvremenu, tekst u kojem se poslužio poprilično morbidnim poređenjem je nestao s njegovog zvaničnog profila na društvenoj mreži što je Velić onda ponovno popratio statusom: 

 

muhamed-velic-status

 

Nakon nekoliko dana tišine, poznati sarajevski imam opet se 'latio' vruće teme pa se na Facebooku još jednom očitovao o istoj temi:

 

Iz očitog truda i sadržaja kojim efendija Velić nastoji izložiti svoje mišljenje o nadolazećem događaju, jasno je da je veliki protivnik istog.

 

Ostaje da vidimo kakve će još reakcije 'tresti' najavu ove manifestacije...

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


  


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 92

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još