Novi udarac

BiH suspendirana u Vijeću Evrope do kraja godine

Front08.04.19, 20:58h

BiH suspendirana u Vijeću Evrope do kraja godine
Izaslanstvo BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope broji deset članova

 

Bosna i Hercegovina će do kraja ove godine biti suspendirana iz rada Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (PSVE) zbog toga što u roku šest mjeseci od održanih općih izbora nije imenovala nove predstavnike u tome tijelu, rekao je u ponedjeljak predstavnik Vijeća Evrope u BiH. 

 

- BiH do kraja ove godine neće moći učestvovati u radu PSVE-a. To znači da BiH neće učestvovati prilikom donošenja jedne od najvažnijih odluka koja će biti donesena tokom ove godine, a to je imenovanje novog generalnog sekretara Vijeća Evrope - rekao je šef ureda Vijeća Europe u BiH, ambasador Drahoslav Štefanek, prenosi Al Jazeera Balkans.  

 

On je rekao kako predstavnici BiH neće učestvovati u radu Parlamentarne skupštine najstarije evropske organizacije tokom tri zasjedanja, ali niti u odborima PSVE-a. 

 

Prema pravilima Vijeća Evrope, države članice moraju imenovati nove članove izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini najkasnije šest mjeseci od dana održavanja izbora. 

 

U suprotnom slijedi privremena suspenzija učešća u radu Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, podsjećaju agencije. 

 

Izaslanstvo BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope broji deset članova. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još