Uz Kojovića kandidat za novog stranačkog lidera

Damir Marjanović o izboru za predsjednika Naše stranke: E, sada moram da se oglasim...

Front08.04.19, 11:01h

Damir Marjanović o izboru za predsjednika Naše stranke: E, sada moram da se oglasim...
Damir Marjanović, jedan od kandidata za predsjednika Naše stranke, oglasio se danas na društvenim mrežama povodom medijskim pisanja o predstojećem stranačkom Kongresu koji treba biti održan 18. maja

 

Marjanović o izboru predsjednika Naše stranke

 

Damir Marjanović, jedan od kandidata za predsjednika Naše stranke, oglasio se danas na društvenim mrežama povodom medijskim pisanja o predstojećem stranačkom Kongresu koji treba biti održan 18. maja.

 

Drugi kandidat bit će aktuelni predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.

 

"E sada moram da se oglasim jer imam osjećaj da ovakvi članci i njihov tajming i sadržaj nisu ni malo slučajni! Sve one koji žele da od jednoga uobičajenog demokratskog procesa naprave nepostojeće raskole, te očekuju da počnu međusobna vrijeđanja odmah ću razočarati. Peđa ima moje puno uvažavanje za sve ono što je do sada uradio i svi ono koji žele ovo prikazati kao neki osobni sukob su grdno pogriješili. Zamolio bih medije da sačekaju zvanične objave a da se ne povode neprovjerenim informacijama na terenu. Znam da postoje pojedinci koji plasiraju ovakve informacije u javnost, ali mi se čini da tim činom oni ne žele dobro niti Damiru niti Peđi, a najmanje Našoj stranci. U krajnjem slučaju Naša stranka i ono za šta se ona zalaže je bitnije i trajnije od bilo koje funkcije, potpredsjednika, predsjednika i kojekakvih glavnih odbora. Idemo dalje", napisao je Marjanović.


Četvrti izborno-izvještajni Kongres Naše stranke bit će održan 18. maja na kojem će oko 150 delegata birati predsjednika Naše stranke, potpredsjednike, članove Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti.

 

U toku su nominacije kandidata lokalnih i regionalnih odbora, a za sada veći broj ima Damir Marjanović u odnosu na aktuelnog predsjednika Predraga Kojovića, piše agencija Patria. Iako se ranije pojavila informacija da bi Kojović koji je i državni zastupnik mogao javno odustati od utrke za sada se to još uvijek nije dogodilo. Kojović je izabran za predsjednika Naše stranke 16. maja 2015. godine.

 

Damir Marjanović je pristupio Našoj stranci u decembru 2017. godine sa još nekoliko članova i bio je nosilac liste te stranke za Skupštinu KS na Općim izborima. Osvojio je 13.134 glasa. Marjanović ne uživa podršku većinskog članstva Naše stranke jer je više sklon ideji socijaldemokratije nego liberalizmu što zagovara Naša stranka. Pitanje je koliku podršku može očekivati Marjanović od 150 delegata. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još