SDS traži da se hitno obustavi istraga protiv ministra sigurnosti

Mektić je poznat po svojoj otvorenosti i hrabrosti! Jedni bi da ga ućutkaju, a drugi bi da mu se politički osvete

Front06.04.19, 13:25h

Mektić je poznat po svojoj otvorenosti i hrabrosti! Jedni bi da ga ućutkaju, a drugi bi da mu se politički osvete
SDS ukazuje da umjesto da Tužilaštvo BiH pokrene ozbiljnu istragu na osnovu evidentnih dokaza o miješanju Hrvatske obavještajne službe u unutrašnje odnose u BiH, ono je, tvrdi SDS, istu obustavilo i oštricu usmjerilo prema onima koji su skrenuli pažnju na taj problem

 

Srpska demokratska stranka najoštrije osuđuje zloupotrebu Tužilaštva BiH koji provodi glavni tužilac Gordana Tadić i pokretanje neosnovane istrage protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

 

"Nakon što Tužilaštvo BiH godinama ništa ne preduzima i ćuti na brojne slučajeve kriminala i korupcije, dok BiH ima najlošiji rejting po ovom pitanju, ova institucija se sada stavila u funkciju političkog obračuna sa onima koji javno upozoravaju na taj problem, a ministar Mektić je poznat po svojoj otvorenosti i hrabrosti da javno kaže ono što mnogi ne smiju. Jedni bi da ga ućutkaju, a drugi bi da mu se politički osvete", navodi SDS u saopštenju za javnost.

 

SDS ukazuje da umjesto da Tužilaštvo BiH pokrene ozbiljnu istragu na osnovu evidentnih dokaza o miješanju Hrvatske obavještajne službe u unutrašnje odnose u BiH, ono je, tvrdi SDS, istu obustavilo i oštricu usmjerilo prema onima koji su skrenuli pažnju na taj problem.

 

"Očigledno je da se ovo i ovakvo Tužilaštvo BiH stavilo u svrhu političko-tajkunskih grupa, stranih interesnih uticaja i rodbinskih veza, a da su mu pravo, pravna država i zaštita građana BiH potpuno sporedni.

 

Zbog toga od Tužilaštva BiH tražimo da hitno obustavi ovu sramnu istragu protiv ministra Mektića i da se napokon posveti onim poslovima za koje mnogi od njih primaju dobre plate od ove države. I da se ozbiljno zapitaju zašto je rejting ove institucije među najnižim u javnosti, čije je očekivanje dijametralno suprotno od ovoga što sada radi Tužilaštvo. Šta još treba da se desi da, nakon brojnih nerasvjetljenih ubistava i enormne pljačke naroda, pravosudni organi u ovoj zemlji zaista počnu da rade svoj posao? Ili misle da je strpljenje naroda beskrajno", navodi SDS.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!