Noćima ne spava

Aleksandra Prijović plače zbog sina?! Živojinovići zabrinuti za nasljedinika, konsultovali ljekare

Showbizz06.04.19, 12:00h

Aleksandra Prijović plače zbog sina?! Živojinovići zabrinuti za nasljedinika, konsultovali ljekare
U prvi mah nisu bili sigurni o čemu se radi, pa su bebu odveli na pregled kod pedijatra

 


Aleksandra Prijović i Filip Živojinović, kad su dobili sina Aleksandra i s njim došli kući, ni sanjali nisu da će za samo nekoliko dana krenuti njihova agonija. Naime, beba je poslije samo nedjelju dana dobila jake grčeve, zbog kojih je postala uznemirena, konstantno plače u kontinuitetu bez prestanka i vrišti po cijeli dan, te su Prija i Filip u panici potražili stručnu pomoć.


- Aleksandra od prvog trenutka doji svog sina i savršeno se snašla kao majka. Međutim, samo desetak dana nakon što se porodila, Aleksandar je dobio jake grčeve, najvjerovatnije zbog toga što halapljivo jede, pa se naguta vazduha koji mu ostaje u crijevima - ispričao je za „Alo!“ izvor blizak pjevačici.

 

U prvi mah nisu bili sigurni o čemu se radi, pa su bebu odveli na pregled kod pedijatra.

 

- Doktor im je rekao da su posrijedi grčevi, koje mnoge bebe imaju, te da nemaju nijedan razlog za brigu jer njihov sin podjednako dobro napreduje i dobija na težini, kao i sva druga djeca, te da će grčići proći najvjerovatnije za dva mjeseca. Savjetovao im je kapi za grčeve, probiotske kapi, utopljavanje u predjelu stomačića, nošenje u rukama i privijanje na grudi da bi se beba umirila - priča izvor.

 

Nakon posjete ljekaru, kako je izvor rekao, Filip i Aleksandra su bili mirniji i opušteniji, sve dok opet nisu krenuli grčevi i jak plač, koji se najčešće dešavaju u kasnim popodnevnim satima, pa traju do kasno u noć.

 

- Svaki put kad Aleksandar počne da plače, sa njim plače i Aleksandra. Još je razdražljiva i hormoni čine svoje. Umor je takođe sustigao i nju i Filipa, pa su često zbog neispavanosti i brige na izmaku snaga. Zbog svega toga, Filip je pozvao svoju taštu, Aleksandrinu mamu Borku, da se preseli kod njih na neko vrijeme, ne bi li pomogla svojoj kćerki oko bebe, ali i ostalih kućnih poslova - priča izvor.

 

U prilog ovoj informaciji govori i činjenica da je Filip nedavno na svojoj društvenoj mreži objavio kako je neispavan i umoran, te da ne pamti kada je prespavao bezbrižno cijelu noć. Takođe, ni on a ni Aleksandra nisu prisustvovali promociji nove pjesme Stefana Živojinovića, koja se prije dva dana održala u restoranu, čiji su oni vlasnici.

 

- Nisu mogli da dođu. S bebom su po cijeli dan. Aleksandar je presladak i odlično napreduje. Vodili su ga i na prvu kontrolu i ljekari su zadovoljni. Ipak, nije lako s bebom u kući. Ne spavaju uopšte - rekli su za Alo na Stefanovoj promociji njihovi bliski prijatelji.

 

Grčevi traju do četvrtog mjeseca

 

Dvije do tri nedjelje po rođenju, javljaju se periodi uznemirenosti, koji obično traju do trećeg, najkasnije četvrtog mjeseca života bebe. Uglavnom se javljaju između podoja, u kasnim popodnevnim satima. Nekim bebama pomaže vožnja automobilom, dok drugima prija šum aspiratora, zvuk fena... Pedijatri kažu da taj zvuk podsjeća na onaj u stomaku, u kojem su proveli devet mjeseci, te da ih to umiruje.

 

(Alo.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!