Fronta se isključila iz BH bloka

Naša stranka nakon potpisivanja sporazuma DF-a i SDA: Sad se jasno vidi ko je za etnički, a ko za građanski koncept

Front05.04.19, 16:06h

Naša stranka nakon potpisivanja sporazuma DF-a i SDA: Sad se jasno vidi ko je za etnički, a ko za građanski koncept
Na pitanje kako će ova odluka DF-a uticati na Bh. blok, Uk je kategoričan - nepojavljivanjem na sastancima Bh. bloka i današnjim potpisivanje sporazuma sa SDA, DF se isključio iz Bh. bloka

 

Odluka DF-a da potpiše koalicioni sporazum sa SDA nije iznenađujuća za nas, s obzirom na to da smo u više navrata javno predviđali i upozoravali na nju, kaže za Vijesti.ba generalni sekretar Naše stranke Nihad Uk.

 

"Konačno, pola godine nakon oktobarskih izbora, građani, odnosno birači jasno mogu vidjeti ko se zalaže za etnički koncept, odnosno ko se zalaže za građanski koncept Bosne i Hercegovine", navodi naš sagovornik.

 

Na pitanje kako će ova odluka DF-a uticati na Bh. blok, Uk je kategoričan - nepojavljivanjem na sastancima Bh. bloka i današnjim potpisivanje sporazuma sa SDA, DF se isključio iz Bh. bloka.

 

"Aktivnosti oko Bh. bloka se nastavljaju već iduće sedmice, o tome vas blagovremeno informišemo", poručio je generalni sekretar Naše stranke.

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još