sad ćete i to znati

Facebook će odsad korisnicima odavati informaciju koja mnoge najviše zanima

Tehno02.04.19, 17:33h

Facebook će odsad korisnicima odavati informaciju koja mnoge najviše zanima
"Ta ažuriranja dio su naših stalnih napora da ljudima pružimo više konteksta i kontrole na Facebooku", navodi se u postu na blogu tvrtke

 

Facebook će uskoro svojim korisnicima otkrivati zašto im se baš taj određeni sadržaj pojavljuje na News Feedu.


Opcija "Why am I seeing this post?" će korisnicima otkrivati koja je njihova aktivnost potaknula algoritam da im prikaže baš taj sadržaj koji im se u tom trenutku prikaže, piše BBC. Nova opcija trebala bi biti dostupna od 2. maja, kažu iz Facebooka.

 

Inače, Facebook, Twitter i YouTube dugo su se nosili s kritikama javnosti upravo zbog toga što su koristili algoritme za predlaganje sadržaja, ali bez objašnjenja na koji način oni funkcioniraju.

 

Opcija "Why am I seeing this post?" (odnosno "Zašto vidim ovaj post?") moći će se pronaći u padajućem meniju koji se pojavljuje s gornje desne strane svake objave na News Feedu. Pružat će odgovore poput: "Više ste komentarisali objave s fotografijama nego s bilo kojim drugim medijskim sadržajem."

 

Sličnu opciju Facebook nudi za svoje sponzorisane oglase od 2014. godine, a najavili su da će unaprijediti i nju.

 

"Ta ažuriranja dio su naših stalnih napora da ljudima pružimo više konteksta i kontrole na Facebooku", navodi se u postu na blogu tvrtke.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!