FOTO/ Ko je muž Maye Berović

Prati svaki njen koncert, ali se nikad ne viđa u javnosti: Zaljubila se u njega sa 17 godina, udala se u crkvi, a on je...

Showbizz01.04.19, 11:46h

Prati svaki njen koncert, ali se nikad ne viđa u javnosti: Zaljubila se u njega sa 17 godina, udala se u crkvi, a on je...
Dolazio je na svaki moj nastup u Bosni i sve se završavalo na pogledima jer sam imala samo 17 godina. Bila sam maloljetna i ludo zaljubljena u čovjeka koji dolazi na moje nastupe, rekla je Maya

 

Maya Berović je maltene preko noći postala jedna od najvećih turbofolk zvijezda na području bivše Jugoslavije.


Međutim, o njenom ljubavnom životu se uvijek malo znalo, držala ga je podalje od kamera i medija, pa je upravo zato došlo kao iznenađenje vijest da se prije nepune dvije godine tajno udala za svog dugogodišnjeg partnera Alena Dragosav, inače austrijskog biznismena, koji joj je ujedno i menadžer.

 

maya-berovic-alen-dragosav-vjencanje

 

Maya, koja je rođena 1987. godine u Ilijašu nadomak Sarajeva, a odrastala u selu Malešići i Bratuncu. Njeno ime uvijek je bilo predmet 'spora' - da li se zove Maida ili Maja. Ona je svojevremeno stala ukraj tim glasinama te rekla da je rođena kao Maja.

 

Vjenčanje s Alenom je, takođe, bilo crkveno. Sudbonosno 'da' izrekli su na prelijepom grčkom ostrvu Rodos zbog pravoslavne crkve na njemu, koja im je omogućavala da ostvare ono što su zamislili.

 

- Moje vjenčanje nije bilo baš tako kako kažu "tajno". Nisam ja ni od koga išta krila, jednostavno eto nisam imala potrebu da na sva zvona najavljujem da se udajem - rekla je Maya.

 

- Za Rodos sam se opredijelila zato što je on za mene jedno od ljepših ostrva u Grčkoj i zato što su imali pravoslavnu crkvu. Mi smo imali eto želju da se vjenčamo u pravoslavnoj crkvi - navodi popularna pjevačica folk muzike.

 

alen-dragosav-maya-berovic

 

Iako važe za jedan od najskladnijih brakova na regionalnoj javnoj sceni, Maya priznaje da postoje nesuglasice.

 

- Mi se jako dobro razumijemo, što ne znači da nekada ne dođe do razilaženja mišljenja. Bilo bi čudno da se u baš svemu slažem, ali uglavnom uvijek pronađemo kompromis i dobro rješenje. Naučili smo jedno drugo da saslušamo i donesemo najbolju odluku, tako da zamjeranja nema jer ni jedno ni drugo ne radimo ništa ishitreno. Uvijek jednoglasno donosimo odluke koje su bitne za nas, bilo da se radi o poslu ili privatnim stvarima. Smatram da je dogovor najbolje rješenje za sve - poručuje Maya.

 

alen-dragosavic-maya-berovic

 

Najveća podrška u karijeri joj je bio upravo Alen Dragosav:

 

- Svi znaju i ja to ne krijem, da mi je najveća podrška bio tadašnji vjerenik, a današnji suprug, koji je stao iza mene i pomogao mi finansijski u početku. On je bio neko ko je insistirao da se bavim profesionalno muzikom, jer je vidio koliko ja volim da pjevam - otvoreno je rekla Maya.

 

Inače, Alen godinama radi u Austriji i živi, a tamo ima i svoje firme pa je u svom poslu i te kako uspješan.

 

– On je moja najveća podrška i producent je svega ovoga. Usmjereni smo jedno na drugo i zajedno osmišljavamo sve. I kad je vizuelni identitet u pitanju, moram da priznam da je on moj najveći kritičar – rekla je Maya Berović jednom prilikom.

 

U njega se zaljubila kada je imala samo 17 godina.

 

– Dolazio je na svaki moj nastup u Bosni i sve se završavalo na pogledima jer sam imala samo 17 godina. Bila sam maloljetna i ludo zaljubljena u čovjeka koji dolazi na moje nastupe – rekla je Maya.

 

Pjevačica je vrlo rano ostala bez oca, kada je imala svega tri godine. Ipak, kaže, imala je sretno djetinjstvo uz mamu:

 

- Volim da se sjetim svog djetinjstva, jer sam bila zaista sretno dijete, bez obzira na okolnosti. Sa mamom sam uvijek imala prisan odnos. Uvijek mi je bila najbolji prijatelj i ona je neko kome mogu sve da kažem i da tražim savjet. Kada mi god dozvole obaveze, ja odem da je posjetim u Bosnu, gdje živi, i nekako se tada, bez obzira na godine i uspjeh, osjećam kao dijete, jer kako ljudi kažu, kod mame je najbolje. Imam brata sa kojim imam izuzetno dobar i kvalitetan odnos - podijelila je dio svoje intime uz osmijeh Berović.

 

 


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još