Ostaju opozicija

SDS odlučio: Ne idemo u vlast sa SNSD-om!

Front31.03.19, 15:26h

SDS odlučio: Ne idemo u vlast sa SNSD-om!
Podsjetimo, SNSD je lideru SDS-a ponudio mjesto u Vijeću ministara BiH

 

Glavni odbor Srpske demokratske stranke (SDS) danas je odbio poziv Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) o zajedničkom učešću u vlasti na nivou Bosne i Hercegovine, ali, kako su naveli, ostaju pri razgovoru u vezi sa svim bitnim pitanjima za Republiku Srpsku. 

 

- Nas u ovom trenutku ne interesuje nikakva funkcija, nikakva fotelja - rekao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica

 

Odbijanje učešća u Vijeću ministara BiH je, kako navodi, jednoglasna odluka Glavnog odbora, koji je stava da SDS treba da bude opozicija strankama poput, kako je naveo, SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH. 

 

- Smatramo da je to u ovom momentu u najboljem interesu i za SDS i RS - ustvrdio je Govedarica na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu. 

 

Kaže da će SDS nastojati da zaustavi donošenje svih štetnih odluka po RS, a po pitanju unutarstranačkih izbora, Govedarica je rekao da se oni očekuju u maju. 

 

SDS smatra, kako je rekao, političkom odluku Ustavnog suda BiH kojom se opet stavlja van snage Zakon o Danu RS i konstatuje da je neophodno da se u RS nađu rješenje kojim se RS neće odreći 9. januara.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!