Širi se domaća maloprodajna kompanija

Robot otvara novi tržni centar, traži radnike

Biznis Klub29.03.19, 12:29h

Robot otvara novi tržni centar, traži radnike
Robot je prvi domaći trgovački lanac koji postoji već 23 godine te zapošljava 2100 radnika u preko 20 gradova BiH, a svake godine otvori nekoliko novih poslovnica

 

Domaća maloprodajna kompanija Robot uskoro otvara svoj novi tržni centar i to u Novom Travniku, piše BiznisInfo. Robot zbog toga traži 54 radnika za rad u tom objektu.

 

Robot je ranije kupio zemljište u Novom Travniku gdje je izgradio novi objekat.  

 

Robot je prvi domaći trgovački lanac koji postoji već 23 godine te zapošljava 2100 radnika u preko 20 gradova BiH, a svake godine otvori nekoliko novih poslovnica.

 

Robot je u protekle tri godine otvorio tržne centre u Donjem Vakufu, Velikoj Kladuši, Banovićima, te sarajevskom naselju Šip.

 

Posljednji veliki tržni centar otvoren je u decembru prošle godine u Brezi, gdje je zaposleno 100 radnika, čime se broj zaposlenih u kompaniji povećao na 2100.

 

Nije poznato koliko je koštala izgradnja objekta u Novom Travniku. No, prema radnije objavljenim informacijama, objekti u Banovićima i Brezi bili su investicije vrijedne po pet miliona KM.

 

Kako smo ranije pisali, Robot je najavio da će u naredne tri godine otvoriti između 20 i 30 novih centara.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Ilustracija/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još