bivši pionirski centar 'boško buha'

Danas svečano otvorenje 'Dječije kuće' Novo Sarajevo: Višenamjenski prostor namijenjen brojnim sadržajima

Hronika25.03.19, 08:24h

Danas svečano otvorenje 'Dječije kuće' Novo Sarajevo: Višenamjenski prostor namijenjen brojnim sadržajima
Ukupna korisna površina objekta je oko 2.000 m², a u objektu se nalazi višenamjenski prostor za organiziranje izložbi, priredbi i sličnih manifestacija, multifunkcionalna sala sa pozornicom za koncerte, predstave i filmske projekcije

 

Svečano otvorenje 'Dječije kuće' Novo Sarajevo, bivšeg Pionirskog centra „Boško Buha“, bit će upriličeno danas.

 

Ukupna korisna površina objekta je oko 2.000 m², a u objektu se nalazi višenamjenski prostor za organiziranje izložbi, priredbi i sličnih manifestacija, multifunkcionalna sala sa pozornicom za koncerte, predstave i filmske projekcije. 

 

Također, objekt posjeduje i internet-kafe klub, sala za održavanje predavanja i promocija, prostor za organizovanje sekcija i kurseva, biblioteka i čitaonica, komunikacijski blokovi sa stepeništem i liftom, sanitarni čvorovi, te info pult s garderobom. 

 

Na prvoj etaži će biti smješteni administrativni dio sa nizom kancelarija i salom za sastanke, galerija kao dio biblioteke, sale za organiziranje muzičkih, plesnih, baletnih, likovnih i sličnih aktivnosti, svlačionica, servisni prostor za rekvizite i sanitarni čvorovi. 

 

U Dječijoj kući bit će realizirani brojni sadržaji obrazovnog, kulturnog i društvenog karaktera, a prvenstveno namijenjeni za djecu uzrasta do 14 godina. 

 

Za izvođenje radova izdvojeno je oko 2.000.000 KM iz budžeta Općine Novo Sarajevo. 

 

Izgradnja objekta "Dječija kuća“ Novo Sarajevo, dio je revidirane Strategije razvoja Općine Novo Sarajevo do 2023. godine, saopćeno je iz Press Općine.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još