U Tuzli od 27. marta do 2. aprila

TKT FEST počinje na Svjetski dan pozorišta: Jedini prostor za mlade glumce

Kultura22.03.19, 10:06h

TKT FEST počinje na Svjetski dan pozorišta: Jedini prostor za mlade glumce
TKT Fest je jedinstvena, međunarodna, teatarska manifestacija koja se u povodu Svjetskog dana teatra u gradu Tuzli, Federaciji BiH, a i u BiH događa, a koja okuplja teatre, teatarske umjetnike i studente Akademija, kako iz BiH, tako i iz ostalih zemalja regije, a i šireg europskog prostora

 

Teatar kabare Tuzla najavio je da će od 27. marta do 2. aprila ove godine biti tradicionalno organiziran internacionalni, teatarski festival XVII TKT-FEST-Dani akademskog teatra 2019.

 

Na pres-konferenciji obratio se Vlado Kerošević, umjetnički voditelj Teatra kabare Tuzla, koji je pored bogatog i zanimljivog ovogodišnjeg repertoarskog sadržaja istakao kako će na tom Festivalu mlade glumačke snage iz regiona, s pet različitih akademija, imati priliku zaigrati i zajedno na sceni ali i sa starijim i iskusnijim glumcima.

 

Srđan Vukadinović, tvorac pozorišno dokumentarne izložbe Teatarska stranica posvećenoj 50 godišnjici umjetničkog rada Zijaha Sokolovića, motom Festivala Kreativno utočište mladih istakao je važnost suradnje Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli i Teatra kabare kao mjesto gdje mladi mogu napraviti svoje prve profesionalne korake i koje predstavlja jedini prostor za mlade glumce gdje mogu predstaviti svoje glumačke kreacije.

 

Na pres-konferenciji su prisustvovali i Damir Altumbabić, Damir Mahmutović, Amna Jahić, Ivana Milosavljević te studenti produkcije koji sudjeluju u organizacijsko-produkcijskoj realizaciji Festivala ali i studenti treće godine ADU u Tuzli koji će svojim igranjem Odiseje autora Homera, u režiji Vlade Keroševića, svečano otvoriti 17. TKT Fest.

 

TKT Fest je jedinstvena, međunarodna, teatarska manifestacija koja se u povodu Svjetskog dana teatra u gradu Tuzli, Federaciji BiH, a i u BiH događa, a koja okuplja teatre, teatarske umjetnike i studente Akademija, kako iz BiH, tako i iz ostalih zemalja regije, a i šireg europskog prostora.

 

Pokrovitelji Festivala su Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Grad Tuzla i Solana Tuzla. Sponzor Festivala su: Cvjećara ‘’Ruža’’ Miladije i Zdravljak Saranda, Tuzla, saopćeno je iz Teatra kabare Tuzla.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!