Ima pravo na vanredni pravni lijek

Karadžićev advokat najavljuje zahtjev za reviziju presude: Još jedan pravni napor da se dođe do istine

Front20.03.19, 17:29h

Karadžićev advokat najavljuje zahtjev za reviziju presude: Još jedan pravni napor da se dođe do istine
Komentarišući današnju presudu kojom je Karadžiću kazna od 40 godina zatvora povećana na doživotni zatvor, Petronijević kaže da je to bilo očekivano

 

Drugostepena presuda koja je danas izrečena Radovanu Karadžiću jeste pravosnažna ali nije konačna, jer i dalje ima pravo na vanredni pravni lijek - reviziju, rekao je za Tanjug član Karadžićevog pravnog tima advokat Goran Petronijević, prenose Nezavisne.

 

- Mi ćemo ga sutra posjetiti i razmotriti mogućnost da od svih ovih dokaza koji su od nas prikriveni u toku prvostepenog postupka od strane tužilaštva, sačinimo novo činjenično stanje koje će nam biti dovoljan razlog za podnošenje zahtjeva za reviziju - precizirao je Petronijević.

 

On je dodao da će u tom dijelu pravne borbe, biti učinjen još jedan pravni napor da se dođe do istine.

 

Komentarišući današnju presudu kojom je Karadžiću kazna od 40 godina zatvora povećana na doživotni zatvor, Petronijević kaže da je to bilo očekivano.

 

- Ovo je odraz stanja na terenu. Kad god je pritisak prema Republici Srpskoj i prema Srbima, ovakve presude su uvijek bile neka vrsta kompenzacije. Tako da se osim ovoga što se danas dogodilo nije se drugo ni moglo očekivati - naveo je advokat.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još