Od mirnog dječaka postao terorista

Baka masovnog ubice s Novog Zelanda otkrila detalje o njegovom životu: Nisu ga zanimale djevojčice, igrao je kompjuterske igrice...

Hronika18.03.19, 08:35h

Baka masovnog ubice s Novog Zelanda otkrila detalje o njegovom životu: Nisu ga zanimale djevojčice, igrao je kompjuterske igrice...
Brak je bio suviše naporan za njega - izjavila je ona

 

Baka rasiste Brentona Tarranta koji je na Novom Zelandu počinio masakr nad 50 muslimanskih vjernika, izjavila je da ne može da vjeruje da je takav monstruozni zločin počinio njen unuk, piše Kurir.rs.
 

Marie Fitzgerald (81) rekla je da hladnokrvni ubica koji je snimao sebe smireno ubijajući muslimane tokom molitve u petak nije unuk kojeg je ona poznavala.
 

- Veći dio vremena tokom odrastanja provodio je u igranju kompjuterskih igrica - rekla je ona.


U periodu odrastanja nisu ga naročito zanimale djevojčice.


- Brak je bio suviše naporan za njega - izjavila je ona.
 

Prema njenim riječima, Brenton bio "normalno, sretno dijete", ali kada mu je otac umro od raka 2010, to je "ostavilo traga" na njemu i poslije toga je sedam godina putovao po Evropi i Aziji.

 
- Prije 12 mjeseci vratio se u Grafton za sestrin rođendan, ali nismo primijetili ništa čudno - otkriva baka Marie Fitzgerald.


Istražitelji vjeruju da je Tarant dvije godine planirao napade dok je živio u Novom Zelandu.


Porodica je saznala šta se desilo dok je gledala televiziju.

 
- Prvo sam pomislio da nije moguće, a onda sam vidio njegovu sliku... To nije dobro... To je nepopravljivo -izjavio je ujak ubice Terry Fitzgerald.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još