Nakon napada na Novom Zelandu

Reakcija iz Građanskog saveza: Velikosrspki duh prijetnja je svjetskom miru

Front15.03.19, 13:10h

Reakcija iz Građanskog saveza: Velikosrspki duh prijetnja je svjetskom miru
Treba primjetiti i to da su terorizam uvijek i u svim prilikama dovodi isključivo u vezu sa muslimanima, dok statistike pokazuju da je u svijetu od terorističkih napada stradalo najviše upravo muslimana, rekao je Čolpa

 

Predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa izrazio je žaljenje zbog terorističkog napada na vjernike u dvije džamije u gradu Christchurchu na Novom Zelandu koji se desio u petak, pri čemu su u napadu na muslimane kao motiv korišteni i likovi iz srpske historije, navodi se u saopštenju Građanskog saveza.

 

Čolpa je pozvao da se prije svega narodi u Bosni i Hercegovinu odmaknu od velikonacionalnih ideologija i fašizma svake vrste, koji, rekao je, ne mogu donijeti dobro niti jednom narodu, što su građani Bosne i Hercegovine, podsjetio je, osjetili na vlastitoj koži tokom devedeset, a krvave posljedice mračnih ideologija svjedočili su i danas.

 

- Treba primjetiti i to da su terorizam uvijek i u svim prilikama dovodi isključivo u vezu sa muslimanima, dok statistike pokazuju da je u svijetu od terorističkih napada stradalo najviše upravo muslimana - rekao je Čolpa.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!