Kuha se u BH bloku

Dunović odgovara SDP-u: Ko je Magazinović da nama u DF-u i Željku Komšiću dijeli savjete kako ćemo se ponašati?!

Front15.03.19, 09:30h

Dunović odgovara SDP-u: Ko je Magazinović da nama u DF-u i Željku Komšiću dijeli savjete kako ćemo se ponašati?!
- Mi u DF-u duboko smo razočarani takvim pristupom, i upravo takav pristup možda i ponajbolje objašnjava neke od temeljnih razlika među nama. Nije nam samo jasno kako se onda isti, ili slični u Bh. bloku, mogu nadati podršci građana - kazao je, između ostalog, Milan Dunović

Član Predsjedništva Demokratske fronte Milan Dunović osvrnuo se na medijske istupe SDP-ovog zastupnika u PS BiH Saše Magazinovića koji je u medijima kritizirao poziciju DF-a i njenog predsjednika Željka Komšića unutar Bh. bloka.


- Ne razumijemo potrebu gospodina Magazinovića da dijeli savjete nama u Demokratskoj fronti u pogledu toga kako ćemo se ponašati. U trenutku kada se država Bosna i Hercegovina suočava sa najozbiljnijim sigurnosnim prijetnjama, te kada postoje ozbiljne indicije o umiješanosti obavještajnih službi u izazivanje destabilizacije BiH, iz redova SDP-a oštrica kritike se usmjerava prema DF-u i predsjedniku Komšiću. Izgleda da se u SDP-u više plaše DF-ovog učešća u vlasti nego što su zabrinuti aktivnostima koje mogu dovesti do ozbiljnog ugrožavanja države Bosne i Hercegovine. Mi u DF-u  duboko smo razočarani takvim pristupom, i upravo takav pristup možda i ponajbolje objašnjava neke od temeljnih razlika među nama. Nije nam samo jasno kako se onda isti, ili slični u Bh. bloku, mogu nadati podršci građana - kazao je Dunović.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još