Potpredsjednik RS u Kozarcu kod Prijedora

Ramiz Salkić posjetio napadnutog povratnika Azrina Hodžića: 'Neprihvatljivo je da se ponavljaju scene iz 1992.'

Hronika13.03.19, 16:49h

Ramiz Salkić posjetio napadnutog povratnika Azrina Hodžića: 'Neprihvatljivo je da se ponavljaju scene iz 1992.'
Pozivam institucije da rade svoj posao. Ovo nije izolovan slučaj, nego je ovo produkt dugogodišnje kampanje koja se vodi od strane institucija i medija na negiranju Bošnjaka i države BiH, rekao je Salkić

 

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić danas je u Kozarcu kod Prijedora posjetio Azrina Hodžića, povratnika u ovo mjesto, koji je prije dva dana napadnut u tom gradu.

 

Hodžića je, na otpadu sekundarnih sirovina u Prijedoru, fizički napao, prijetio i vrijeđao na nacionalnoj osnovi i maltretirao 31-godišnji nasilnik, te ga tjerao da odlijepi naljepnicu s grbom Bosne i Hercegovine sa njegove prikolice.

 

Salkić je tokom posjete izrazio podršku Azrinu Hodžiću i njegovoj porodici, te mu ponudio svaku vrstu pomoći, uključujući i pravnu pomoć i zaštitu u vođenju postupka, saopćeno je iz kabineta entitetskog potpredsjednika.

 

-Pozivam institucije da rade svoj posao. Ovo nije izolovan slučaj, nego je ovo produkt dugogodišnje kampanje koja se vodi od strane institucija i medija na negiranju Bošnjaka i države Bosne i Hercegovine. Ukoliko se žele izbjeći ovakve situacije u budućnosti, institucije entiteta i mediji na prostoru entiteta RS, moraju prestati voditi huškačku kampanju usmjerenu protiv Bošnjaka i države Bosne i Hercegovine – naveo je Salkić.

 

Ovo pokazuje da Bošnjaci, kako je dodao, moraju biti spremni na svaku vrstu izazova i da moraju imati adekvatan odgovor na svaku vrstu izazova.

 

-Neprihvatljivo je da se danas ponavljaju scene koje su obilježile vrijeme 1992. godine, kada su ljudima oduzimana prava, kada su ponižavani, maltretirani, odvođeni u logore i ubijani samo što nisu pripadali određenom narodu i određenoj političkoj ideologiji. Zbog toga je važno da institucije urade dosljedno i pravično svoj posao i da adekvatno kazne počinioca, kako bi to bio primjer za sve druge koji isto ili slično razmišljaju - kazao je potpredsjednik Salkić, koji je posjetio i Hodžićevu radionicu za rezbarenje i proizvodnju raznih predmeta od drveta.

 

Posjetio je i Medžlis Islamske zajednice u Prijedoru, gdje je razgovarao sa Husein ef. Velićem, glavnim prijedorskim imamom i Edhemom Delićem, predsjednikom Medžlisa IZ Prijedor. Upriličena je i posjeta Čaršijskoj džamiji u centru Prijedora, gdje su nedavno ispisani uvredljivi grafiti.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još