OČEVICI ISRIČALI ŠTA SE DOGODILO

Novi detalji nesreće: Ministrica Gabrijela Žalac vozila bez vozačke dozvole, u šoku nakon što je udarila djevojčicu

Hronika09.03.19, 18:30h

Novi detalji nesreće: Ministrica Gabrijela Žalac vozila bez vozačke dozvole, u šoku nakon što je udarila djevojčicu
Navodno je djevojčica istrčala iz grmlja pred automobil ministrice. Ministrica Žalac se zasad nije oglasila o nesreći, ali u međuvremenu oglasili iz njenog Ministarstva

 

 

Jutros je automobil u Vinkovcima naletio na dijete koje je prelazilo cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza. U nesreći sudjelovala ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac koja je upravljala vozilom, neslužbeno doznaje Media servis, prenosi Index.hr.


Nastradala je djevojčica.


Djevojčica ima teške ozljede, istrčala je pred automobil?


- Zadobila je teže tjelesne ozljede: Prijelom distalnog dijela desne potkoljenice, prijelom obje kosti i lisne i goljenične. Nastavak liječenja operativno u KBC-u Osijek, nije životno ugrožena - za N1 je potvrdio dr. Goran Lasić.


Navodno je djevojčica istrčala iz grmlja pred automobil ministrice.


Ministrica Žalac se zasad nije oglasila o nesreći, ali u međuvremenu oglasili iz njenog Ministarstva. 


"Danas u Vinkovcima, oko 10 sati, u ulici Ćirila i Metoda, pred vozilo kojim je upravljala Gabrijela Žalac, van obilježenog pješačkog prijelaza istrčalo je 10-godišnje dijete. Dijete je žurno kolima hitne pomoći prevezeno u vinkovačku bolnicu gdje je konstatiran prijelom potkoljenice. S obzirom na šok za obje obitelji, oglašavamo se pisanim putem. Detaljnije o cijelom slučaju očitovat će se nadležne službe. U popodnevnim satima gospođa Žalac posjetit će ozlijeđeno dijete", priopćili su iz Ministarstva.

 

U međuvremenu je policija objavila nove detalje nesreće te u priopćenju navela kako ministrica Žalac nije imala valjanu vozačku dozvolu.


S obzirom da je vozačica upravljala vozilom s nevažećom vozačkom dozvolom, sukladno članku 196. st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000,00 kn, odnosno 500,00 kn ukoliko se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila - saopćeno je iz policije. 


Jedan od očevidaca nesreće, Zoran Goman, ispričao je za hrvatske medije da je ministrica bila izvan sebe u trenutku nesreće. 


- Vidio sam gospođu Žalac koja je bila sa policijom u kombiju. Žena je izvan sebe bila. U šoku. Vidjelo se na licu. Žao mi je, znam kako se osjeća i ja sam vozač, naravno da ovuda oprezno vozim i ona je oprezno vozila - rekao je Goman.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još