sda o premijerovim izjavama - 'treba podnijeti ostavku'

Forto je samo eksponent ohole, nadmene i opasne politike koja nas sada vrijeđa, a postat će još radikalnija!

Front08.03.19, 09:08h

Forto je samo eksponent ohole, nadmene i opasne politike koja nas sada vrijeđa, a postat će još radikalnija!
Forto je duboko uvrijedio ne samo javne djelatnike i uposlenike Kantona na čijim je jaslama, tvrdeći da su valjda toliko nepismeni i glupi da im se, kako je rekao "odluka mora crtati", nego i sve građane Kantona Sarajevo - navodi se u saopćenju za javnost SDA
 
Besprizorna nadmenost i bahatost, s kojom je aktuelni premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, u televizijskom nastupu na N1, u emisiji Dan uživo, pokušao opravdati svoju diskriminatornu odluku o 8. martu, potvrdila je da se ne radi o izolovanom populističkom incidentu, nego o cijeloj politici koja ponižava, potcjenjuje i vrijeđa građane za čija prava bi se trebao boriti!
 
 
Forto je duboko uvrijedio ne samo javne djelatnike i uposlenike Kantona na čijim je jaslama, tvrdeći da su valjda toliko nepismeni i glupi da im se, kako je rekao "odluka mora crtati", nego i sve građane Kantona Sarajevo - navodi se u saopćenju za javnost SDA.
 
 
Naivno bi bilo misliti da je Forto samo nemušt i nesposoban, pa skoro svaki svoj potpis koji dođe u javnost mora pojašnjavati i korigirati.
 
 
Iza toga stoji jasna politika prema kojoj, kako Forto i njegovi nalogodavci misle, narodu, građanima, a u slučaju 8. marta i ženama treba samo zamazati oči jeftinim populizmom i ne obazirati se na svoje očite propuste, diskriminaciju i poniženja. 
 
 
 
Forto je samo eksponent te ohole, nadmene i opasne politike koja nas za sada vrijeđa i potcijenjuje, ali će čini se posegnuti i za mnogo radikalnijim potezima. 
 
 
Pokušaj preuzimanja političke kontrole nad policijom KS i discipliniranja, pa smjene, komesara Mevludina Halilovića možda najbolje pokazuje kuda vodi takva politika. Premijer Forto je već do sada donio toliko pogrešnih odluka da je sam, da ima morala i savjesti, trebao podnijeti ostavku. 
 
 
Međutim, iz očiju politike koja ga je postavila na vlast, nije kriv Forto niti njegova diskriminatorna odluka, nego je "kriv narod i javna uprava" koji tobože ne razumiju njegovu "genijalnost" navode iz Kluba zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.
 
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 43

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još