nakon dopisa premijera ks

Odluka od 'ad hoc' neradnom danu samo za neke vrijeđa dignitet žena čije simpatije Forto želi jeftino kupiti!

Hronika06.03.19, 11:07h

Odluka od 'ad hoc' neradnom danu samo za neke vrijeđa dignitet žena čije simpatije Forto želi jeftino kupiti!
Kako navode iz SDA, Fortina čestitka za Dan žena očiti je pokazatelj njegovog nepoznavanja i nepriznavanja uloge i vrijednosti žena u društvu

 

Odluka premijera Kantona Sarajevo Edina Forte da samo ženama zaposlenim u javnom sektoru 8. mart bude neradni dan, osim što je čisti populizam, predstavlja i očitu diskriminaciju nezaposlenih žena te pripadnica ljepšeg spola koje su poduzetnice ili rade u privatnom sektoru, saopćeno je iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije.

 

Kako navode iz SDA, Fortina čestitka za Dan žena očiti je pokazatelj njegovog nepoznavanja i nepriznavanja uloge i vrijednosti žena u društvu. 

 

''Ad hoc neradni dan i to samo za dio uposlenica "koje su to u mogućnosti" ne samo da neće doprinijeti boljem položaju žene, nego vrijeđa dignitet žena čije simpatije Forto želi jeftino kupiti. 

 

Umjesto da vrijedno i pravedno radi da otvori radna mjesta i u razvojnim projektima zaposli hiljade obrazovanih žena koje čekaju na biroima za zapošljavanje, da poboljša uvjete radnicama u privatnom sektoru ili ispuni zakonske obaveze za uposlenice u javnom sektoru, Forto ruši autoritet cijele kantonalne vlasti. 

 

Milijardu maraka koju mu je bivša vlast ostavila u budžetu daju mu mnogo više prilike da pomogne ženama, nego što je to banaliziranje međunarodnog praznika na nivo najnižeg populizama'', saopćeno je iz SDA.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još