Šefik Džaferović na izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH

Dodik je potpuno netačno interpretirao telefonski razgovor, ja podržavam sporazum o roamingu

Front05.03.19, 18:45h

Dodik je potpuno netačno interpretirao telefonski razgovor, ja podržavam sporazum o roamingu
Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović inicirao je da Predsjedništvo BiH odmah zatraži od Vijeća ministara BiH da u roku od sedam dana dostavi tekst Sporazuma kako bi on bio odobren na Predsjedništvu BiH

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potpuno je netačno u svojoj izjavi za medije interpretirao telefonski razgovor sa članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem koji se odnosi na spremnost potpisivanja Regionalnog sporazuma o smanjenju cijena roaminga za zemlje zapadnog Balkana.

 

Neprimjerenim prepričavanjem i iskrivljenim tumačenjem telefonskog razgovora u javnosti se stvara pogrešna percepcija da član Predsjedništva BiH Džaferović blokira ili se protivi potpisivanju ovog sporazuma, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću Predsjedništva BiH.

 

Kako je navedeno istina je da član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović podržava potpisivanje Regionalnog sporazuma o smanjenju cijena roaminga za zemlje zapadnog Balkana. Upravo je Džaferović na nedavnom sastanku sa predstavnicima Evropske komisije posebno potcrtao da je takva odluka u interesu građana Bosne i Hercegovine.

 

Međutim, Vijeće ministara BiH još nije dostavilo Predsjedništvu BiH prijedlog Sporazuma. Predsjedništvo BiH ne može odobriti Sporazum čiji tekst mu nije dostavljen, kako to najavljuje predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

 

S obzirom na to, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović inicirao je da Predsjedništvo BiH odmah zatraži od Vijeća ministara BiH da u roku od sedam dana dostavi tekst Sporazuma kako bi on bio odobren na Predsjedništvu BiH.

 

To će omogućiti da Bosna i Hercegovina, zajedno sa ostalim državama u regiji, potpiše sporazum o smanjenju cijena romaniga na Drugom digitalnom samitu zapadnog Balkana  zakazanom za april ove godine u Beogradu, navodi se u saopćenju.                   

                                      

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!